Οι Θάνατοι από Άτμισμα και η Βιταμίνη Ε

Οι Θάνατοι από Άτμισμα και η Βιταμίνη Ε 1

Οι πρόσφατοι θάνατοι και εισαγωγές σε νοσοκομεία, που σχετίζονται με το άτμισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου, μπορεί να συνδέονται με τη βιταμίνη Ε.

από την Alexandra Hicks, 10/09/2019

Ο αυξανόμενος αριθμός οξείας πνευμονικής νόσου που σχετίζεται με το άτμισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου υποχρέωσε τους αξιωματούχους υγείας σε πολλαπλές Πολιτείες των Η.Π.Α. να προειδοποιήσουν το κοινό να μείνει μακριά από τα ατμιστικά προϊόντα. Ωστόσο, κάποιοι ερευνητές αρχίζουν να πιστεύουν ότι το πρόβλημα μπορεί να συνδέεται με τη βιταμίνη Ε.

Μέχρι σήμερα (10 Σεπτεμβρίου) υπάρχουν περίπου 500 άτομα που λαμβάνουν φροντίδα για ασθένεια των πνευμόνων που σχετίζεται με το άτμισμα, καθώς και 6 αναφερόμενοι θάνατοι – το πιο πρόσφατο περιστατικό έρχεται από το Κάνσας. Αυτό το ζήτημα προκαλεί άμεση προσοχή καθώς οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται.

Κατά την τελευταία δεκαετία, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα άλλα προϊόντα που ατμίζονται έχουν γίνει δημοφιλή, αρχικά ως εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά τσιγάρα, αλλά τελικά έγιναν της μόδας ανάμεσα σε εφήβους και νέοι ενήλικες. Μια έρευνα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από το περασμένο έτος διαπίστωσε ότι το 21% των μαθητών του λυκείου είχε ατμίσει τις τελευταίες 30 ημέρες.

Και αυτοί οι νέοι άνθρωποι που μπαίνουν σωρηδόν σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, κάποιοι τόσο άρρωστοι ώστε πρέπει να τοποθετηθούν σε αναπνευστήρες έκτακτης ανάγκης. Παρόλο που οι περισσότεροι από τους ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία είναι μεταξύ 16 και 29 ετών, όλοι οι θάνατοι επήλθαν σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών – μερικοί από τους οποίους επιβεβαιώθηκε ότι έχουν και άλλες χρόνιες παθήσεις.


Οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης και οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι έχουν στίψει τους εγκεφάλους τους προσπαθώντας να συγκεκριμενοποιήσουν την αιτία αυτής της πρόσφατης επιδημίας. Κάποιοι πίστευαν ότι συνδέεται με συγκεκριμένες γεύσεις των ατμιστικών υγρών και άλλοι το συνέδεσαν με μολυσμένες ατμιστικές παρτίδες Τετραϋδροκανναβινόλης (THC) της μαύρης αγοράς , αλλά δεν υπήρξε συνοχή σε αυτές τις θεωρίες.

“Το 84% είχε δοκιμάσει ένα προϊόν με Τετραϋδροκανναβινόλη (THC), την ουσία της ινδικής κάνναβης που προκαλεί το μαστούρωμα”, ανέφερε ο Δρ Layden, επικεφαλής ιατρός και κρατικός επιδημιολόγος στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Illinois. “Η πλειοψηφία είχε χρησιμοποιήσει επίσης ένα προϊόν που βασίζεται σε νικοτίνη με μια σειρά προϊόντων και συσκευών.”

Νέα στοιχεία δείχνουν τη Βιταμίνη Ε

Δεν υπάρχουν άλλες υποψίες. Ωστόσο, ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να έχει κάτι να κάνει με ένα πρόσθετο που χρησιμοποιείται ως παράγοντας πύκνωσης ορισμένων ατμιστικών προϊόντων: την οξική Βιταμίνη Ε, το έλαιο που προέρχεται από τη Βιταμίνη Ε.

Αυτό το έλαιο είναι πραγματικά αρκετά υγιές. Χρησιμοποιείται ευρέως ως συμπλήρωμα διατροφής, συχνά για τη βελτίωση του δέρματος. Μπορεί να καταποθεί ή να εφαρμοστεί τοπικά και είναι εντελώς ακίνδυνο. Οι κίνδυνοι προκύπτουν όταν η βιταμίνη Ε εξατμιστεί – οπότε αλλάζει τη μοριακή της δομή – και στη συνέχεια εισπνέεται. Οι υπάλληλοι λένε ότι αυτό μπορεί να είναι η αιτία της πρόσφατης πλημμυρίδας αναπνευστικών συμπτωμάτων.

Είναι πολύ νωρίς για να διαπιστώσουμε την πραγματική αιτία των πνευμονικών τραυματισμών, αλλά βρέθηκε οξική βιταμίνη Ε σε όλα τα ατμιστικά δείγματα που εξετάστηκαν στη Νέα Υόρκη, οπότε προς το παρόν είναι ο μόνος κοινός παράγοντας. Ο FDA δεν έχει αρκετά στοιχεία για να επιβεβαιώσει αυτή τη θεωρία, αλλά έκανε μια σύντομη σημείωση για την οξική βιταμίνη Ε την περασμένη Παρασκευή ότι “είναι συνετό να μην εισπνέουμε αυτή την ουσία”.

Άλλες Θεωρίες

Ενώ η θεωρία της βιταμίνης Ε φαίνεται πολλά υποσχόμενη, υπάρχουν και κάποιες ιδέες που ακούγονται. Οι πηγές μας στο Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εξετάζουν πιο προσεκτικά τη θεωρία της Τετραϋδροκανναβινόλης (THC), καθώς και τα αποτελέσματα της εισπνοής διαφόρων υγρών φορέων όπως η Προπυλενογλυκόλη (PG).

Δεν είναι γνωστό κατά πόσον ο συνδυασμός χημικών ουσιών στα ατμιστικά υγρά μπορεί να έχει δηλητηριώδη αποτελέσματα όταν θερμαίνονται μαζί. Σύμφωνα με τον Δρ. David C. Christiani της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, “τα υγρά ηλεκτρονικού τσιγάρου από μόνα τους περιέχουν τουλάχιστον έξι ομάδες δυνητικά τοξικών ενώσεων”.

Δεν είμαστε πολύ μακριά από τη στιγμή που θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ότι πολλές από αυτές τις ενώσεις είτε δεν έχουν γίνει για να εισπνέονται, είτε ότι πολλές από αυτές δεν προορίζονται για να αναμιγνύονται μεταξύ τους. Όποιος έχει τελειώσει μια τάξη χημείας μπορεί να πιστοποιήσει το γεγονός ότι δύο ενώσεις που είναι ασφαλείς μεμονωμένα, μπορούν να γίνουν ασταθείς όταν αναμιχθούν μαζί.

Προς το παρόν, εικάζεται καθένας ποια από τις θεωρίες αυτές ισχύει. Για να είστε ασφαλής, είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από το άτμισμα, αλλά αν επιλέξετε να ατμίζετε , αγοράστε προϊόντα από νόμιμες εταιρείες που χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά.

ΠΗΓΗ

Απόδοση/Επιμέλεια : Άγγελος Τζιμίδης


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η θεραπευτικη-κανναβη.com.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που πάσχετε από κάποια ασθένεια να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να μην ακολουθήσετε καμία «συμβουλή» ή «προτροπή» συντάκτη άρθρου, καθώς ότιδήποτε αναγράφεται είναι μόνο γιά ενημερωτικούς λόγους.

FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) DISCLOSURE These statements have not been evaluated by the FDA and are not intended to diagnose, treat or cure any disease. Always check with your physician before starting a new dietary supplement program. * Cannabidiol (CBD) is a natural constituent of hemp oil.

Μοιράστε τη γνώση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top
error: