Αποτελεσματική Δοσολόγηση Ιατρικής Κάνναβης, Dr. Dustin Sulak (ελλ. υπότιτλοι)

Αποτελεσματική Δοσολόγηση Ιατρικής Κάνναβης, Dr. Dustin Sulak (ελλ. υπότιτλοι / 24′)

Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων)

(αν δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι αμέσως, τότε πατήστε το πρώτο κουμπί κάτω δεξιά που λέει cc ή υπότιτλοι, αφού αρχίσει το βίντεο)

CORYRIGHT GREENFLOWER MEDIA https://www.learngreenflower.com/ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ. IT IS PROHIBITED TO COPY AND/OR DISTRIBUTE AND/OR EMBED THIS VIDEO WITHOUT A LICENCE FROM GREENFLOWER MEDIA)


Dr. Dustin Sulak :

Τεχνικές για μια Αποτελεσματική Δοσολόγηση της Ιατρικής Κάνναβης

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Καλημέρα! Είμαι ο Dr Dustin Sulak, και είμαι οστεοπαθητικός γιατρός, με γενική πρακτική εξάσκηση ιατρικής στο Μέϊν.

Και τα τελευταία 6 χρόνια έχω εστιαστεί στην πρακτική της Ιατρικής Κάνναβης.

Ξεκινώντας από ένα μικρό ιατρείο, τώρα πιά είμαστε σε 3 τοποθεσίες στη Νέα Αγγλία και μαζί με τους συνεργάτες μου φροντίζουμε 18.000 ασθενείς που χρησιμοποιούν την ιατρική κάνναβη γιά να αντιμετωπίσουν σοβαρά θέματα υγείας.

Σήμερα έχω την ικανοποίηση να μοιραστώ μαζί σας αυτά που έχω μάθει σχετικά με το πώς χορηγείται η κάνναβη προκειμένου να έχουμε τα μέγιστα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Αλλά, πριν προχωρήσω σε αυτό, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία ενός ασθενή μου που λέγεται Μπράϊς.

 

Ο Μπράϊς πρωτοήρθε σε εμένα σε ηλικία 12 ετών, ένα υπέροχο αγόρι,που είχε αυτισμό
και, εκείνη την εποχή, βίωνε σοβαρές εμπειρίες αυτοτραυματισμών.

Ο Μπράϊς χτύπαγε το κεφάλι του με διάφορα αντικείμενα και κυριολεκτικά προσπαθούσε να περάσει το κεφάλι του μέσα από τον τοίχο.

Μέχρι τη στιγμή που ήρθε στο ιατρείο μου είχε δοκιμάσει κάθε κατηγορία φαρμάκου που θα μπορούσε δυνητικά να τον βοηθήσει και απέτυχε με όλα.

Ξεκίνησε με κουλουράκια κάνναβης, που του έφτιαχνε η μητέρα του και τα πήγαινε καλά γιά μερικούς μήνες μέχρι που κάτι συνέβη με την ποιότητα του υλικού και απορ-ρυθμίστηκε.

Oι συμπεριφορές επέστρεψαν και κατέληξε στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου.

Έμεινε μία ολόκληρη εβδομάδα στην εντατική χωρίς καθόλου κάνναβη και πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, καθώς η κάνναβη έφευγε απο τον οργανισμό του.

Κατά τη διάρκεια της εδομάδας πρότεινα να δοκιμάσουμε κάποια συνθετική THC, η οποία είναι διαθέσιμη σε κάθε φαρμακείο, όπως και στα φαρμακεία των νοσοκομείων και τελικά μία εβδομάδα αργότερα, κατά την οποία χρειάστηκε να ακινητοποιούμε συνεχώς το κεφάλι του Μπρέϊς και δεν υπήρχε νοσοκομείο στη Νέα Αγγλία που να μπορούσε να τον αναλάβει, και να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό γιά τη θεραπεία που χρειαζόταν, μου τηλεφώνησε ο γιατρός από τα επείγοντα περιστατικά και μού έκανε την κρίσιμη ερώτηση: ” πώς χορηγώ την THC ? “

Ευτυχώς, μπόρεσα να υπολογίσω περίπου πόση THC έπαιρνε την περίοδο που πήγαινε καλά και είπα στο γιατρό να του δώσει 10mg Dronabinol, το οποίο είναι ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ THC (Tετραϋδροκανναβινόλη).

Μέσα στις επόμενες 3 ώρες τα συμπτώματά του εξαφανίστηκαν εντελώς, έγινε ήρεμος, χαρούμενος και μάλιστα άρχισε να χαχανίζει και έφυγε απο το νοσοκομείο, στο οποίο δεν έχει επιστρέψει από τότε.

Τρία χρόνια αργότερα, είναι ένα παραγωγικό μέλος της κοινωνίας, τώρα πιά είναι 15 ετών, ψήνει λαχανικά γιά την εταιρεία τροφίμων που έχει η μητέρα του.

Το κλειδί γιά να κρατηθεί ο Μπράϊς εκτός νοσοκομείου είναι η γνώση της ιδανικής του δοσολόγησης, η οποία πράγματι δεν έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Ο Μπράϊς είναι σταθερός και υγιής και πηγαίνει εξαιρετικά!

 

H εταιρεία μου λέγεται “Αφομοιώνω την Υγεία” (“Integrate Health”) και σε όλη μου την καριέρα και ζωή μου με ενδιέφερε η θεραπεία.

Τι είναι η “θεραπεία”, πώς δουλεύει, πώς μπορούμε να την επιτύχουμε, πώς μπορούμε να απομακρύνουμε τα εμπόδια από το θεραπευόμενο σύστημα, ώστε να μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο.

 

Και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου έμαθα αυτήν την ορολογία : “κανναβινοειδή” και “ενδοκανναβινοειδές σύστημα”.

 

Αποδεικνύεται ότι , καθώς οι ερευνητές έψαχναν γιά τον τρόπο λειτουργιας της ουσίας THC, ανακάλυψαν ένα ολόκληρο σύστημα φυσιολογίας το οποίο είναι ενσωματωμένο με την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε στην ασθένεια και τον τραυματισμό, ώστε να διατηρούμε την ισορροπία σε κυτταρικό επίπεδο και έτσι να μένουμε πραγματικά υγιείς και να διατηρούμε αυτήν την ισορροπία διαχρονικά.

Δουλεύοντας με τους ασθενείς συνειδητοποίησα πολύ γρήγορα ότι δεν υπάρχει εύκολη απάντηση.

Η κάνναβη δεν μπορεί να δοσολογηθεί όπως τα φάρμακα, π.χ. πάρτε 10mg ή 5 mg επί 3 φορές τη μέρα.

Δε δουλεύει σε όλους.

Αυτή είναι μία πολύ εξατομικευμένη ιατρική, που αντιμετωπίζει κάθε άτομο σαν μοναδικό άτομο.

Και γιά να βρούμε την ιδανική δοσολογία πρέπει να βρούμε μία μέθοδο που απαιτεί εμπειρία με το φυτό.

Οπότε ενώ εγώ δεν μπορώ να σας πω ποιά είναι η ιδανική σας δοσολόγηση, και ενώ πιστεύω ότι κανένας γιατρός δε θα μπορούσε, μπορώ να σας μάθω πώς να τη βρείτε μόνοι σας.

Γιά να βοηθήσω με αυτό δημιούργησα το healer.com το οποίο είναι ένα μια εκπαιδευτική ιστοσελίδα που καθοδηγεί βήμα προς βήμα στο πώς να βρούμε την ιδανική μας δοσολόγηση.

Αυτό σημαίνει πώς να βρούμε την ιδανική μας δοσολόγηση με τις λιγότερες παρενέργειες ή χωρίς καθόλου παρενέργειες.

Και προκειμενου να καταλάβουμε τι δουλεύει και τι δε δουλεύει και γιά να βοηθήσω τους πιό εύθραυστους από τους ασθενείς μου να βρούνε την πιό ακριβή και σταθερή δοσολόγηση δημιούργησα μία λέσχη αναλύσεων κάνναβης στο γιατρείο μου.

Πιστεύω ότι είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που έχουμε αυτές τις 2 συνδυασμένες οπτικές γωνίες με την ιατρική κάνναβη.

Και κάναμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις πραγματικά αναλύοντας το φάρμακο και ανακαλύπτοντας τι δουλεύει στους ανθρώπους.

Μιά από τις πιό ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις είναι το πόσο αποτελεσματικές μπορεί να είναι οι χαμηλές δοσολογήσεις.

 

Στην ιατρική κάνναβη έχω δει επανειλημμένα αυτό το μοτίβο του “το λίγο είναι πολύ” (“less is more”) και σήμερα θα σας εξηγήσω πώς αυτές οι απίστευτα μικρές δοσολογήσεις, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι οι πιό αποτελεσματικές.

 

Αυτός δεν είναι ένας κανόνας που ισχύει γιά όλους, αλλά έχει βοηθήσει πολλούς ασθενείς μου.

Οπότε, πριν σας εξηγήσω πώς θα βρείτε την ιδανική σας δοσολόγηση θα σας παρουσιάσω κάποιες βασικές αρχές της Ιατρικής Κάνναβης.

Και έπειτα θα μιλήσουμε για δοσολογήσεις αντιμετώπισης χρόνιων ασθενειών και συμπτωμάτων, σε ανθρώπους που είναι και άπειροι, αλλά και έμπειροι στη χρήση της κάνναβης.

Θα αναφερθούμε και στη δοσολόγηση γιά τον καρκίνο, καθώς επίσης και στη δοσολόγηση γιά την πρόληψη ασθενειών και τη διατήρηση της υγείας.

Γιά να τα συζητήσουμε όλα αυτά μας χρειάζεται κάποια ορολογία

Ας αναφερθούμε πολύ σύντομα σε αυτό.

Όταν οι άνθρωποι εισπνέουν την κάνναβη, μέσω του καπνίσματος ή μέσω της ατμοποίησης, συνήθως αναφερόμαστε σε “τζούρες” ή “εισπνοές” που λαμβάνουν.

Η ποσότητα των κανναβινοειδών που αποδίδεται συνήθως καθορίζεται σε mg/μιλιγκράμ κανναβινοειδών.

Ξέρετε όταν μιλάμε γιά δοσολόγηση εννοούμε τα κανναβινοειδή, την ουσία THC (Τετραϋδροκανναβινόλη), την ουσία CBD (Κανναβιδιόλη), κάποια άλλα κανναβινοειδή
και την όξινη μορφή τους, όπως η ουσία του THCA (Τετραϋδροκανναβιδιολικό Οξύ).

Λοιπόν, αν θέλατε να υπολογίσετε πόσα περίπου κανναβινοειδή απορροφάτε μέσω μίας (1) εισπνοής καπνού ή ατμού θα μπορούσαμε να πούμε, κατά μέσο όρο, 1-1,5 mg.

Οι υγρές μορφές της ιατρικής κάνναβης, των οποίων γνωρίζουμε τη δραστικότητα, είναι οι ευκολότερες στην ακρίβεια της δοσολόγησης.

Γνωρίζουμε τη δραστικότητα, ξέρουμε πόσες σταγόνες ή ml παίρνετε, μπορούμε ταχύτατα να υπολογίσουμε τα mg που παίρνετε και έπειτα να δούμε πώς αντιδράτε στη δοσολόγηση αυτή.

Κάποιοι ασθενείς χρησιμοποιούν πάστα κάνναβης, όπως στη σύριγγα που είδατε στη φωτογραφία, μία πολύ πηχτή και κολλώδης ουσία, που συνήθως αποτελείται από 50-70% κανναβινοειδών, σε βάρος.

Και όταν συζητούμε γιά τη δοσολόγηση αυτής της πάστας οι άνθρωποι συνήθως μιλούν γιά δόση στο μέγεθος ενός “κόκκου ρυζιού”

Ο “κόκκος ρυζιού” μπορεί να περιέχει 25-75mg ενεργών κανναβινοειδών.

Η δοσολόγηση με το mg είναι μία νέα αντίληψη στην ιατρική κάνναβη και μας βοήθησε πραγματικά στο να ανεβάσουμε το πεδίο αυτό στο επόμενο επίπεδο.

Ο ιατρικός τρόπος προσέγγισης της δοσολόγησης ανά κιλό βάρους, τον οποίο βλέπετε εδώ στην οθόνη, γιά την κάνναβη, είναι απίστευτα ευρύς.

Βλέπω λοιπόν ανθρώπους να ανταποκρίνονται σε πολύ χαμηλές δοσολογήσεις και βλέπω ανθρώπους να ανταποκρίνονται σε πολύ ψηλές δοσολογήσεις.

Υπάρχει πραγματικά ένα τέτοιο εύρος από 3χ έως 600χ ασφαλούς και αποτελεσματικής δοσολόγησης, κάτι που δε συναντάμε σε κανένα άλλο φάρμακο.

Γιά να το τοποθετήσω πιό απλά και κατανοητά, γιά κάποιον με το δικό μου βάρος, μπορεί να τα πάω καλά, αν έχω κάποια χρόνια ασθένεια, με 3mg κανναβινοειδών τη μέρα ή μπορεί να μου χρειάζονται 1.700mg τη μέρα !

Είναι τόσο απίστευτα τεράστιο το εύρος και όταν έρχονται οι ασθενείς μου αναρωτιόμαστε τι είναι το πιό κατάλληλο για αυτούς, αλλά και πάλι χρειαζόμαστε μία μεθοδολογία γιά να σας βοηθήσουμε να το βρείτε και αυτό είναι που έχω αναπτύξει.

Οι ερευνητές έχουν αναρωτηθεί πόση από την ουσία της THC χρειάζεται γιά να σκοτωθεί ένα ζώο και πραγματικά προσπάθησαν να το καταφέρουν και απέτυχαν.

Δώσανε σε πιθήκους 9.000mg ανά κιλό βάρους, που είναι 600 φορές περισσότερο από τη μέγιστη δοσολόγηση που χρησιμοποιούμε, και παρολαυτα επιβιώσανε.

Αν και είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν ευχάριστη εμπειρία γιά τους πιθήκους και δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλή εμπειρία γιά κανέναν σας να δοκίμαζε τόσο υψηλές δοσολογήσεις χωρίς την καθοδήγηση ενός επαγγελματία.

Λοιπόν, μέσα σε αυτό το ευρύ φάσμα της δοσολόγησης βλέπουμε αυτό που στην ιατρική κάνναβη ονομάζουμε διφασική ή πολυφασική δοσολόγηση-ανταπόκρισης και αυτή είναι από τις πιό βασικές αρχές που πρέπει να καταλάβετε, γιά να βρείτε την ιδανική σας δοσολόγηση.

Διφασική Επίδραση

Όταν κάποιος αρχίζει με πολύ χαμηλές δοσολογήσεις κάνναβης και σταδιακά αυξάνει τη δοσολόγηση θα προσέξει όλο και πιό πολλά θεραπευτικά αποτελέσματα, όσο αυξάνεται η δοσολόγηση, μέχρι να φτάσει στην ιδανική του δοσολόγηση.

Τότε, όσο αυξάνει τη δοσολόγησή του πάνω από την ιδανική του δοσολόγηση τα θεραπευτικά αποτελέσματα κυριολεκτικά θα αρχίσουν να μειώνονται.

Και θα αρχίσουν να εμφανίζονται παρενέργειες.

Δεν μπορώ να σας πω ποιά είναι η ιδανική σας δοσολόγηση.

Και, πραγματικά, αυτή η ιδανική δοσολόγηση ίσως αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Όσο υγιέστεροι γίνεστε και το σύστημά σας έρχεται πιο κοντά στη φυσιολογική ισορροπία, τόσο η δοσολόγηση της κάνναβης που έχετε ανάγκη μάλλον θα μειώνεται.

Η ομοιόστασή σας, το εσωτερικό σας σύστημα ισορροπίας θα δουλεύει πιό ιδανικά και θα χρειάζεστε λιγότερη βοήθεια απ’έξω.

Επίσης, γιά να αντιμετωπίσετε διάφορα συμπτώματα, ίσως χρειαστείτε άλλη δοσολόγηση γιά τον πόνο και άλλη δοσολόγηση γιά τις κρίσεις πανικού ή το άγχος και είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον εαυτό σας γιά να καταλάβετε πώς θα χορηγήσετε την ακριβή δοσολόγηση που έχετε ανάγκη.

Η επιστήμη μας έχει δείξει ότι αυτές οι διφασικές ή πολυφασικές δόσεις-ανταπόκρισης υπάρχουν στα ζώα και γενικά παντού, σε ό,τι αφορά την ιατρική κάνναβη.

Αυτό ήταν ένα πείραμα που πιστεύω ότι αναδεικύει πολύ καλά αυτό το θέμα, κατά το οποίο δόθηκαν σε ποντίκια δόσεις της ουσίας THC (Τετραϋδροκανναβινόλης) και καταγράφηκε το επίπεδο δραστηριότητάς τους.

Στις πολύ χαμηλές δόσεις της ουσίας THC το επίπεδο δραστηριότητάς τους έπεσε.

Αυτό είναι αναλογικό με το άγχος, τους μυϊκούς σπασμούς ή άλλα συμπτώματα που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε στους ανθρώπους.

Τότε, καθώς η δοσολόγηση άρχισε να αυξάνεται το επίπεδο της δραστηριότητας τους αυξήθηκε, πάνω από το βασικό και, τότε, μόλις η δοσολόγηση συνέχισε να αυξάνεται, το επίπεδο δραστηριότητάς τους έπεσε πάλι.

Αλλά τη δεύτερη φορά που έπεσε δεν έπεσε τόσο πολύ όσο είχε πέσει με την πολύ χαμηλή δοσολόγηση και στην υψηλότερη δοσολόγηση αρχίσαμε να βλέπουμε παρενέργειες, όπως η καταληψία, που σημαίνει να παραμένεις ακίνητος σε μία αφύσικη στάση που εδώ βλέπετε να έχει το ποντίκι μέσα στο κλουβί του.

Αυτό έχει επίσης αποδειχθεί σε ανθρώπους.

Ψεκαστήρας (σπρέϊ) με τις ουσίες CBD και THC δόθηκε σε καρκινοπαθείς με χρόνιους πόνους και δούλεψε καλύτερα στα 20mg, παρά στα 50 ή στα 83mg

Αν δείτε στο διάγραμμα, η μείωση του πόνου είναι σε συνάρτηση με τη γραμμή της συνάρτησης.

Οπότε, βλέπετε ότι η ομάδα που πήρε τη χαμηλότερη δοσολόγηση πήγε πολύ καλύτερα από τις ομάδες με τις μεσαίες ή ψηλές δοσολογήσεις.

Και ένα πολύ ενδιαφέρον με αυτή τη μελέτη είναι ότι η ομάδα που πήρε το ψευδο-φάρμακο (placebo) τα πήγε το ίδιο καλά όσο και οι ομάδες που πήρανε τη μεσαία και ψηλή δοσολόγηση.

Αυτό είναι μία υπενθύμιση ότι έχετε όλοι ένα εσωτερικό φαρμακείο που παράγει συνεχώς κανναβινοειδή και η δύναμη της πίστης σας συμβάλλει στην ενίσχυση αυτού του φαρμακείου, γιά το καλό σας.

Αυτή είναι μία αρχή που συμπεριλαμβάνω σε όλα τα προγράμματα και πρωτόκολλά μου, καθώς δεν πιστεύω ότι πρέπει να “ξεγελαστείτε” ώστε να παράγετε τα ενδοκανναβινοειδή αλλά μπορείτε να το επιτύχετε στοχευμένα με πνευματικές-σωματικές ασκήσεις και άλλες φυσικές δραστηριότητες και με τη σωστή διατροφή.

Στην Ιατρική Κάνναβη συναντούμε συχνά αυτό που ονομάζω “αμφίδρομα αποτελέσματα”

Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο φάρμακο μπορεί να επιφέρει δύο αντίθετα αποτελέσματα.

Αυτό το συναντούμε πολύ συχνά με την υπερδοσολόγηση της κάνναβης που συνήθως επιφέρει πόνο, άγχος, ναυτία και έμετο τα οποία είναι συμπτώματα που θα φανταζόμασταν ότι η σωστή δοσολόγηση κάνναβης θα μείωνε ή θα εξαφάνιζε.

Τα “αμφίδρομα αποτελέσματα” τα συναντούμε συνεχώς με την κάνναβη και ακόμα και η ιδια ακριβώς δοσολόγηση μπορεί να δημιουργήσει αντίθετα αποτελέσματα, ανάλογα με το περιβάλλον.

Οπότε παίρνετε μία δοσολόγηση, που ξέρετε ότι δουλεύει γιά εσάς σε ένα χαλαρό περιβάλλον και μπορεί να σας χαλαρώσει και παίρνετε την ίδια δοσολόγηση σε ένα αγχωτικό περιβάλλον και ίσως σας δημιουργήσει άγχος.

To “θεραπευτικό παράθυρο”……είναι μία εξαιρετική έννοια στην ιατρική

Το “θεραπευτικό παράθυρο'” είναι η απόσταση ανάμεσα στην πιό μικρή αποτελεσματική δοσολόγηση και τη μέγιστη ανεκτή δοσολόγηση.

Όταν πρωτοαρχίζουμε με την κάνναβη το “θεραπευτικό παράθυρο” μπορεί να είναι σχετικά κλειστό.

Όταν ψάχνουμε γιά την ιδανική θεραπευτική δοσολογία αυτή θα βρίσκετε εκεί ανάμεσα.

Και η ομορφιά με την Ιατρική Κάνναβη είναι ότι αν την προσεγγίσουμε με το σωστό τρόπο κυριολεκτικά μπορούμε να μεγαλώσουμε σταδιακά το εύρος αυτού του “παραθύρου” μέσα από τις 2 διαδικασίες της Ευαισθητοποίησης και της Ανοχής.

Ευαισθητοποίηση σημαίνει ότι όταν κάποιος πρωτοξεκινάει με την κάνναβη σταδιακά γίνεται πιό ευαίσθητος σε αυτήν το ενδοκανναβινοειδές του σύστημα γίνεται πιό ευαίσθητο.

Αυτό πιάνει το αριστερό μέρος του παραθύρου και αρχίζει να το ανοίγει και είναι μέρος του πρωτοκόλλου μου να ξεκινάω τους νέους ασθενείς της Ιατρικής Κάνναβης πολύ σταδιακά, ώστε να μπορέσουν να ευαισθητοποιηθούν.

Πολλοί από τους ακροατές ίσως ταυτιστούν με αυτό, γιατί την 1η ή 2η φορά που επιχείρησαν με την κάνναβη μπορεί να μην ένιωσαν κάποιο αποτέλεσμα και ίσως ήταν με την 3η ή 4η φορά που είχαν επιτέλους κάποιο αποτέλεσμα.

Η “ευαισθητοποίηση” ήταν υπεύθυνη γι’αυτό.

Στην άλλη πλευρά του παραθύρου έχουμε το χτίσιμο της ανοχής, αλλά σχεδόν πάντα όσοι χρησιμοποιούν την κάνναβη σε μέτριες ή μεγάλες δοσολογήσεις γιά μεγάλο χρονικό διάστημα, θα χτίσουν την ανοχή πιό γρήγορα στις παρενέργειες παρά στα οφέλη.

Κι αυτό από την πλευρά του πιέζει το παράθυρο και του επιτρέπει να διευρύνεται και να διευρύνεται επειδή η μέγιστη ανεκτή δοσολόγηση δεν επηρρεάζεται πλέον από τις παρενέργειες που υπήρχαν μέχρι τότε.

Πολλοί από τους ασθενείς περιγράφουν ότι η μέγιστη ανεκτή δοσολόγηση τους εμποδίζεται από την ψυχοδραστικότητα και αυτό είναι κάτι νέο γιά εμένα, καθώς πίστευα ότι οι ασθενείς μου θα ήθελαν το “ανέβασμα”, αλλά όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια βλέπω τους ανθρώπους να μη θέλουν καθόλου τις διαταραχές, μάλιστα αποφεύγουν κάθε ψυχοδραστικό αποτέλεσμα.

Θέλουν να αντιμετωπίσουν τον πόνο, τη ναυτία τους, κλπ και να πάνε στη δουλειά τους χωρίς διαταραχές.

Φυσικά υπάρχουν κάποιες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως η υπερ-χαμηλή δοσολόγηση της ουσίας THC ή συνδυάζοντας την ουσία CBD με την ουσία THC σε αναλογία ίση ή και μεγαλύτερη από 3:1 ή χρησιμοποιώντας τα ωμά (άθερμα) κανναβινοειδή, όπως η ουσία THCA (Tετραϋδροκανναβιδιολικό Οξύ) και άλλες τεχνικές τις οποίες αναλύω στο εκπαιδευτικό υλικό μου στο healer.com.

H ουσία CBD (Κανναβιδιόλη) είναι μία εξαιρετική τεχνική και γιά τους αρχάριους και γιά τους πιό έμπειρους χρήστες, καθώς βοηθάει στην αύξηση των ευεργετημάτων και τη μείωση των παρενεργειών.

Η ουσία CBD έχει και αυτή “αμφίδρομα αποτελέσματα”, οπότε σε χαμηλές δοσολογήσεις είναι συχνά διεγερτική και αφυπνιστική ενώ σε υψηλές δοσολογήσεις μπορεί να είναι κατασταλτική.

Κάποιες ασθένειες ανταποκρίνονται σε απίστευτα υψηλές δόσεις της ουσίας CBD, το ίδιο και με την ουσία THC, 100-500mg ανά δοσολόγηση είναι μερικές φορές απαραίτητα γιά να αντιμετωπίσουμε περιπτώσεις, όπως η επιληψία και η ψύχωση.

Γενικά, με την προσθήκη CBD στο THC, οι ήδη χρήστες κάνναβης έχουν την τάση να ανακαλύπτουν διαφορετικές ανταποκρίσεις και αν είστε ήδη χρήστης σάς ενθαρρύνω να το εξερευνήσετε, ώστε να βελτιστοποιήσετε τη δοσολόγηση σας.

Ίσως ανακαλύψετε ότι η συνολική ημερήσια δοσολόγησή σας αυξήθηκε, όσο αυξάνετε την CBD, ενώ οι ανάγκες σας γιά την THC μπορεί πραγματικά να μειώνονται.

Στους πελάτες μου έχω δει και κάποια καταπληκτικά αποτελέσματα με τα ωμά (άθερμα) κανναβινοειδή.

Και καθώς εδώ έχω μια φωτογραφία με αρκετούς “παπάδες” (ανθούς) μέσα σε ένα πιάτο το πραγματικό μήνυμα που έχω λάβει από τα στατιστικά μας είναι ότι απειροελάχιστες δόσεις ωμών κανναβινοειδών μπορεί να έχουν τέτοιες βαθύτατες επιδράσεις, που δεν θα φανταζόμουνα ποτέ.

Αν λοιπόν δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ, σας ενθαρρύνω να πειραματιστείτε τρώγοντας ένα πολύ μικρό ωμό κομματάκι από έναν “παπά” (ανθό) μία ή δύο φορές τη μέρα και να δείτε αν έχετε κάποια ωφέλη στην υγεία σας από αυτό.

Λοιπόν, γιά τους νέους χρήστες, καθώς έχουμε πολλούς ασθενείς που είναι άπειροι με την κάνναβη, στη φωτογραφία εδώ είναι η γιαγιά μου Ιλέϊν Σούλακ στα γενέθλιά της για τα 91 χρόνια της.

Η Ιλέϊν άρχισε να χρησιμοποιεί την κάνναβη πριν περίπου 3 χρόνια και από τότε έχουν μειωθεί οι αρθριτικοί της πόνοι, έχει αυξηθεί η όρεξή της, κάτι που είναι ένα τεράστιο πρόβλημα γι’ αυτήν.

Έχει γίνει πιό ξεκάθαρη, αισιόδοξη και γενικά και με θετικότερη αντίληψη της ζωής και του θανάτου.

Νιώθει πιό άνετα με τη θνητότητά της.

Η μεταμόρφωση που είδαμε είναι απίστευτη και δεν έχει καμία παρενέργεια, γιατί δοσολογείται όπως πρέπει.

Στους νέους χρήστες πάντα προτείνω να αρχίσουν με δοσολόγηση κατώτερη της θεραπευτικής και στη συνέχεια να αυξήσουν σταδιακά τη δοσολόγηση μέχρι τη στιγμη που θα νιώσουν το ελάχιστο αποτέλεσμα, το ελαχιστότερο αποτέλεσμα.

Μείνετε σε αυτή τη δοσολόγηση με το ελαχιστότερο αποτέλεσμα γιά 3 ημέρες και μετά την τέταρτη ημέρα αρχίσετε πάλι να αυξάνετε σταδιακά μέχρι να λάβετε τα θεραπευτικά αποτελέσματα που επιδιώκετε.

Αυτό με τη σειρά του θα βοηθήσει στη διεύρυνση του “θεραπευτικού παραθύρου”.

Δε θα θέλατε να το ζορίσετε βιαστικά, ειδικά οι νέοι χρήστες, και ενόσω το “παράθυρο” είναι ακόμα στενό.

Μία υπερδοσολόγηση της κάνναβης μπορεί να είναι άβολη και παρόλο που είναι ασφαλής και μη τοξική μπορεί κυριολεκτικά να αποθαρρύνει τον κόσμο από τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η θεραπεία, ώστε να μην ξαναδοκιμάσουν ποτέ.

Οπότε, είναι εξαιρετική ιδέα οι νέοι χρήστες να αρχίσουν από χαμηλά και να πάνε αργά και να μη φοβηθείτε να το πάτε μέχρι το τέλος.

 

Και μιλώντας γιά χαμηλά εννοώ κυριολεκτικά 1mg κάθε δοσολόγηση, ειδικά αν προέρχεται από ποικιλία στην οποία κυριαρχεί η ουσία THC.

Αν έχετε τη δυνατότητα να εργαστείτε με την ουσία CBD μπορείτε να προσαρμόσετε την αναλογία ανάλογα με τους στόχους του ασθενή ή ανάλογα με τα συμπτώματα που υπάρχουν και προσπαθείτε να αντιμετωπισετε, αλλά αν δε γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε μία αναλογία 1:1 (CBD:THC) είναι γενικά ασφαλής και αποτελεσματική γιά ένα μεγάλο εύρος ασθενών.

Πάντα διδάσκω μία τεχνική αυτογνωσίας, γιατί από τη στιγμή που σας ενθαρρύνω να χρησιμοποιήσετε την κάνναβη και να βρείτε την ιδανική σας δοσολόγηση, τότε πρέπει να είστε ικανοί να αφουγκράζεστε το σώμα σας και να καταλαβαίνετε τι σας λέει σχετικά με την αντίδρασή σας σε αυτήν τη δοσολόγηση.

Η τεχνική αυτογνωσίας που διδάσκω λέγεται “εσωτερική καταγραφή” και είναι πραγματικά απλή και θα σας την εξηγήσω αμέσως τώρα:

βρείτε απλά 1 λεπτό, καθείστε άνετα,

ας το κάνουμε όλοι μαζί.

Και γιά να ξεκινήσουμε, θα ήθελα σε μία κλίμακα από το 1 έως το 10,

αφού πάρετε μία βαθιά αναπνοή να τη βαθμολογήσετε

γιά το πόσο εύκολη και αβίαστη είναι.

Μία μόνο αναπνοή.

Και αν έχετε χαρτί και μολυβι

απλά σημειώστε τη βαθμολογία από 1-10.

Η επόμενη μέτρηση είναι του σώματός σας…..

Πόσο άνετα αισθάνεστε…..

Οπότε, στην κλίμακα 1-10, πόσο άνετο σάς είναι το να κάθεστε ακίνητοι

ή να στέκεστε ακίνητοι.

Πόσο εύκολο σάς είναι αυτήν τη στιγμή να απολαύσετε αυτήν την ακινησία ….

Παρατηρήστε το γιά ένα λεπτό……

Και τελικά το τελευταιο κριτήριο είναι η διάθεσή σας.

Οπότε, στην κλίμακα 1-10

πόσο εύκολο σάς είναι να χαμογελάσετε αυθεντικά,

να νιώσετε χαρούμενοι και πλήρεις?

Γράψτε το σε ένα χαρτί στην κλίμακα 1-10….

Αυτή η όλη “εσωτερική καταγραφή” παίρνει λιγότερο από ένα λεπτό

και όλοι μου οι ασθενείς την εφαρμόζουν και πριν και μετά τη χορήγηση της κάνναβης,

ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν τα τυχόν ξαφνικά αποτελέσματα

που τους επέφερε η χρήση της κάνναβης

και έτσι να μπορέσουν να καταλαβαίνουν πότε η κάνναβη τους βοηθάει

και, ίσως, να καταλαβαίνουν πότε η κάνναβη τους έκανε να νιώσουν λίγο πιό άβολα

δημιουργώντας πιθανές παρενέργειες,

εφόσον έχουν υπερβεί την ιδανική θεραπευτική τους δοσολόγηση.

Τους έμπειρους χρήστες πολύ συχνά τους βοηθάω στη μείωση της δοσολόγησής τους.

Το πιστεύετε ή όχι, στην Ιατρική Κάνναβη το βλέπουμε πολύ συχνά ξανά και ξανά” το λίγο είναι περισσότερο” ( “less is more” ).

Έρχονται ασθενείς με πολύ ψηλές δοσολογήσεις και μου λένε ότι η κάνναβη δεν δουλεύει πιά τόσο καλά όσο δούλευε.

“Είχα εξαιρετική βελτίωση και τώρα που πρέπει να χρησιμοποιώ πιό πολύ δεν έχω το ίδιο αποτέλεσμα και έχω και κάποιες παρενέργειες”.

Λοιπόν μαντέψτε……Πρέπει κυριολεκτικά να μειώσουμε τη δοσολόγηση.

Και αυτό είναι ασυνήθιστο.

Μέχρι να μάθουν οι άνθρωποι ότι αυτό πραγματικά αποδίδει και να το βιώσουν προσωπικά είναι πού δύσκολο να πιστέψουν ότι μειώνοντας τη δοσολόγηση μπορεί να έχουν ένα πιό δραστικό αποτέλεσμα.

Πιστέψτε με όμως, αυτό δουλεύει πραγματικά.

Και γιά να βοηθήσω τους ανθρώπους σε αυτό ανέπτυξα το “πρωτόκολλο των 6 ημερών”, το οποίο τους βοηθάει να περάσουν αυτή τη διαδικασία μειώνοντας τη δοσολόγηση τους μέχρι να βρούνε την ιδανική τους δοσολόγηση.

Γιά τους έμπειρους χρήστες,θα ήθελα να αναφέρω κάποιες άλλες τεχνικές, πριν σας πω τις λεπτομέρειες του “πρωτοκόλλου ευαισθητοποίησης”.

Μία τεχνική είναι η μεταστροφή από το κάπνισμα σε μία τεχνική δοσολόγησης από το στόμα ή τη βλεννογόνο, όπως με ένα βάμμα ή ένα λάδι.

Τα λάδια ή τα βάμματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια δράσης και πιό αργή επίδραση, αλλά συνήθως οι ασθενείς μπορούν να προλάβουν τα συμπτώματα τους, αντί να τα κυνηγάνε από πίσω προκειμένου να τα ανακουφίσουν με το κάπνισμα ή άτμισμα.

Γενικά, βλέπω να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα, με λιγότερες παρενέργειες και γενικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής με τη χρήση στοματικών σκευασμάτων.

Έπειτα, μπορούν να χρησιμοποιούν το κάπνισμα γιά ξαφνικά συμπτώματα.

Τελικά, δοκιμάστε διαφορετικές ποικιλίες ή διαφορετικές αναλογίες CBD προς THC.

Αν είστε ήδη χρήστης ποικιλιών με κυρίαρχη την ουσία της THC τώρα σας παρουσιάζεται ένας εντελώς νέος κόσμος με κάποιες ποικιλίες και προϊόντα CBD.

Λοιπόν, το “πρωτόκολλο ευαισθητοποίησης” κρατάει 6 μέρες και αρχίζει με 2 μέρες αποχής από την κάνναβη.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 2 ημερών διδάσκουμε κάποιες έντονα στοχευμένες δραστηριότητες και δίαιτα που θα επιταχύνουν το κανναβινοειδές σας σύστημα.

Οπότε το εσωτερικό σας φαρμακείο θα παρασκευάσει αυτά τα κανναβινοειδή για εσάς και δε θα αντιμετωπίσετε κανένα από τα ήπια στερητικά συμπτώματα της διακοπής.

Κατά τις μέρες 3-5 αυξάνουμε πολύ αργά μέχρι να φτάσουμε στην ελάχιστα αποτελεσματική δοσολόγηση, όπως ακριβώς κάνουμε και με τους νέους χρήστες και μένετε σε αυτή την ελάχιστα αποτελεσματική δοσολογία, τρεις φορές τη μέρα.

Την 6η μέρα αρχίστε να αυξάνετε σταδιακά μέχρι να νιώσετε ότι έχετε θεραπευτικά αποτελέσματα ίδια ή καλύτερα από τα αποτελέσματα που είχατε πριν την έναρξη του πρωτοκόλλου.

Κατά μέσο όρο οι ασθενείς μου που ακολούθησαν το “πρωτόκολλο των 6 ημερών” μείωσαν τη δοσολογία τους κατά 60% !!!

Αυτό σημαίνει ότι γλυτώνουν χρήματα, έχουν καλύτερα αποτελέσματα, λιγότερες παρενέργειες,

λιγότερο φορτίο γιά τα πνευμόνια τους, αν την εισπνέουν, και γενικά απλά βοηθάει τους ανθρώπους

και περισσεύει και κάνναβη γιά τους υπόλοιπους ανθρώπους!

Γιατί να τη χαραμίζουμε?

Ακούω εδώ σε αυτό το συνέδριο απο άλλους ειδικούς γιά τη δοσολογία γιά τον καρκίνο και αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι ενώ κάποιοι ασθενείς πάνε πολύ καλά με εξαιρετικά υψηλές δοσολογίες κανναβινοειδών και αντιμετωπίζουν τον καρκίνο τους πιστεύω ότι άλλοι ασθενείς μπορούν να πάνε καλά με χαμηλές δοσολογίες.

Κάποιοι από τους ασθενείς με τις υπερ-δοσολογήσεις πραγματικά χάνουν κάποια από τα συμπτωματικά πλεονεκτήματα που θα λαμβάνανε στις χαμηλές δοσολογίες.

Και βλέποντας τα κλινικά δεδομένα ξέρουμε ότι η κάνναβη μπορεί να σκοτώσει τον καρκινο με μία πληθώρα διαφορετικών μηχανισμών.

Βασισμένοι σε αυτά τα δεδομένα πιστεύω ότι μερικοί από αυτούς τους μηχανισμούς ενεργοποιούνται από τις χαμηλές δοσολογήσεις κάποιοι άλλοι ενεργοποιούνται από τις υπερ-δοσολογήσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίζουμε με ακρίβεια ποιό είναι το κατάλληλο γιά εσάς.

Οπότε αν έχετε καρκίνο και χρησιμοποιείτε την κάνναβη σας προτρέπω να βρείτε κάποιο γιατρό που ξέρει τι κάνει και να συνεργαστείτε στενά μαζί του.

Αλλά όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σας.

Οπότε αν μπορείτε να “ακούσετε” το σύστημά σας, να “ακούσετε” το σώμα σας θα σας μιλήσει γιά το πώς ανταποκρίνεστε στην κάνναβη και το τι θα πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.

Η κάνναβη έχει εξαιρετική δυναμική στην πρόληψη ασθενειών και την προώθηση της υγείας.

Παρατηρώντας μεγάλες πληθυσμιακές μελέτες βλέπουμε ότι οι χρήστες κάνναβης πάσχουν λιγότερο από παχυσαρκία και διαβήτη.

Η κάνναβη μπορεί να προστατεύσει από καρδιακές προσβολές και τις βλάβες από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επίσης μπορεί να προστατεύσει από την άνοια, να μειώσει την αρτηριακή πίεση, έχει όλες τις αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς και να ανακουφίσει από το στρες.

Το στρες είναι κύριο συστατικό σχεδόν όλων των χρόνιων ασθενειών.

Είμαι λοιπόν απόλυτα σίγουρος, μέσα σε αυτό το τοξικό και στρεσογόνο περιβάλλον που ζούμε,ότι υπάρχει κάποιος λόγος γιά να χρησιμοποιούμε την κάνναβη προκειμένου να παραμένουμε υγιείς και να αποτρέπουμε τις ασθένειες.

Και αν πρόκειται να το κάνουμε αυτό υποψιάζομαι ότι ο καλύτερος τρόπος είναι με πολύ χαμηλές δοσολογήσεις.

Ακόμα και με χαμηλές δοσολογήσεις THC (Τετραϋδροκανναβινόλης), που είναι υπο-ψυχοδραστικές,που είναι τόσο χαμηλές που δεν τις νιώθεις καν, αλλά είναι τόσο δραστικές στον οργανισμό,ώστε να ρυθμίζουν το ενδοκανναβινοειδές σύστημα,να ενισχύουν την κυτταρική ισορροπία,να μειώνουν τη φλεγμονήκαι ίσως επίσης να μειώνουν και το άγχος.

Επίσης έχουμε τα άθερμα (ωμά) κανναβινοειδή, που δεν είναι ψυχοδραστικά και έχουν μια ποικιλία αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων.

Συνοψίζοντας, η δοσολόγηση της κάνναβης είναι εξαιρετικά εξατομικευμένη, κανένας δεν μπορεί να σας πει πώς να το κάνετε, αλλά μπορούμε να σας μάθουμε πώς να το κάνετε!

Η ιδανική δοσολόγηση μπορεί να βρεθεί, αν κρατήσετε αυτές τις γενικές ιδέες στο μυαλό σας.

Η διφασική ή πολυφασική δόση-απόκρισης είναι η πιό σημαντική ιδέα.

Αν νομίζετε ότι ξεπεράσατε την ιδανική σας δοσολόγηση δοκιμάστε το “Πρωτόκολλο Ευαισθητοποίησης”.

Θα μείνετε έκπληκτοι από το πόσο καλά μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την απόκρισή σας στην κάνναβη και να μειώσετε την ιδανική σας δοσολόγηση.

Επίσης κρατήστε στο μυαλό σας τους παράγοντες της ευαισθητοποίησης και της ανοχής
και τα διφασικά αποτελέσματα.

Η ιδανική σας δοσολόγηση μπορεί να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου,οπότε καθώς θα γίνεστε πιό υγιείς επαναλάβετε αυτά τα πρωτόκολλα και δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί όλο και λιγότερη κάνναβη.

Και θυμηθείτε ότι η υποδοσολογία και η υπερδοσολογία μπορεί να είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές σε ορισμένες καταστάσεις.

Σας προσκαλώ να δείτε στην ιστοσελίδα μου healer.com όλα τα πρωτόκολλα και σας ευχαριστώ πολύ γιά το χρόνο σας μαζί μου σήμερα εδώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχική Δοσολογία Ιατρικής Κάνναβης, Dr Allan Frankel

 

 


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η θεραπευτικη-κανναβη.com.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που πάσχετε από κάποια ασθένεια να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να μην ακολουθήσετε καμία «συμβουλή» ή «προτροπή» συντάκτη άρθρου, καθώς ότιδήποτε αναγράφεται είναι μόνο γιά ενημερωτικούς λόγους.

FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) DISCLOSURE These statements have not been evaluated by the FDA and are not intended to diagnose, treat or cure any disease. Always check with your physician before starting a new dietary supplement program. * Cannabidiol (CBD) is a natural constituent of hemp oil.

 

 

Μοιράστε τη γνώση

Top
error: