Η Amazon δίνει το πράσινο φως στη μαριχουάνα

Amazon πρσινο φως μαριχουανα
Η Amazon δίνει το πράσινο φως στη μαριχουάνα.
Ο διαδικτυακός γίγαντας λιανικής Amazon καταργεί τις εξετάσεις ναρκωτικών των υπαλλήλων της για χρήση μαριχουάνας και ανακοινώνει την υποστήριξη της στη μεταρρύθμιση της πολιτικής για την κάνναβη.

από τον A.J.HERRINGTON, 02/06/2021

Ο ηλεκτρονικός κολοσσός ηλεκτρονικών λιανικών πωλήσεων Amazon ανακοίνωσε την Τρίτη 01/06/2021 ότι θα υποστηρίξει τις προσπάθειες νομιμοποίησης της μαριχουάνας σε ομοσπονδιακό επίπεδο και ότι δεν θα εξετάζει πλέον τους αιτούντες, για τις περισσότερες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, για χρήση κάνναβης. Οι αλλαγές πολιτικής ανακοινώθηκαν σε μια ανάρτηση ιστολογίου από τον CEO της Amazon Dave Clark, η οποία δημοσιεύθηκε από την εταιρεία την 1η Ιουνίου.

Στη δήλωση, ο Κλαρκ έγραψε ότι οι πολιτικές της εταιρείας τροποποιήθηκαν για να προωθήσουν το «όραμα της εταιρείας να γίνει ο καλύτερος εργοδότης της Γης και το ασφαλέστερο μέρος για εργασία στη Γη», στόχο που ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos τον Απρίλιο. Ο Κλαρκ σημείωσε ότι η εταιρεία έχει συχνά απορρίψει διαφορετικούς υποψηφίους για εργασία που βασίζονται αποκλειστικά στη θετική εξέταση ναρκωτικών για χρήση μαριχουάνας. Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, οι εξετάσεις αυτές θα τερματιστούν για τις περισσότερες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

«Στο παρελθόν, όπως πολλοί εργοδότες, έχουμε αποκλείσει άτομα από το να εργάζονται στην Amazon εάν είχαν θετικό αποτέλεσμα για χρήση μαριχουάνας. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι κρατικοί νόμοι αλλάζουν στις ΗΠΑ, έχουμε αλλάξει πορεία », έγραψε ο Clark. «Δεν θα συμπεριλάβουμε πλέον τη μαριχουάνα στο εκτενές πρόγραμμα χρήσης ναρκωτικών για οποιεσδήποτε θέσεις που δεν ρυθμίζονται από το Υπουργείο Μεταφορών, και αντίθετα θα την αντιμετωπίσουμε το ίδιο με τη χρήση αλκοόλ».

Ο Κλαρκ ανακοίνωσε επίσης ότι η Amazon θα υποστηρίξει πλέον ενεργά τη νομιμοποίηση της ομοσπονδιακής κάνναβης, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης πίεσης για νομοθεσία που εισήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα από τον εκπρόσωπο της Νέας Υόρκης Jerry Nadler, δημοκράτη και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βουλής.

«Και επειδή γνωρίζουμε ότι αυτό το ζήτημα είναι μεγαλύτερο από την Amazon, η ομάδα δημόσιας πολιτικής μας θα υποστηρίξει ενεργά τον νόμο επανεπένδυσης και επέκτασης της μαριχουάνας του 2021 (MORE act) – ομοσπονδιακή νομοθεσία που θα νομιμοποιούσε τη μαριχουάνα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, εξαφανίζοντας ποινικά αρχεία και να επενδύσουμε σε κοινότητες που επηρεάζονται », συνέχισε ο Clark «Ελπίζουμε ότι άλλοι εργοδότες θα έρθουν μαζί μας και ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα ενεργήσουν γρήγορα για να ψηφίσουν αυτόν τον νόμο».

Η Amazon τροποποιεί επίσης την παραγωγικότητα των εργαζομένων

Η δήλωση της Τρίτης από τον Clark ανακοίνωσε επίσης αλλαγές στις αμφιλεγόμενες πολιτικές στο χώρο εργασίας της Amazon που διέπουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων, που λένε πολλοί επικριτές ότι οδηγούν σε μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας και δυσαρέσκεια των εργαζομένων. Η πολιτική, γνωστή ως Time off Task, έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί πότε ένας υπάλληλος σε κέντρο εκπλήρωσης του Amazon συνδέεται στα εργαλεία λογισμικού στην περιοχή εργασίας του.

Ο Κλαρκ έγραψε ότι ο πρωταρχικός στόχος του συστήματος Time off Task έχει σχεδιαστεί για τον εντοπισμό λειτουργικών ζητημάτων με τα τεχνολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι για να ολοκληρώσουν την εργασία τους «και μόνο δευτερευόντως για τον εντοπισμό υπαλλήλων με χαμηλή απόδοση». Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί νόμιμοι λόγοι για να αποσυνδεθούν οι εργαζόμενοι από τα εργαλεία λογισμικού τους, ο Κλαρκ είπε ότι η Amazon θα αναθεωρήσει τον τρόπο ανάλυσης και δράσης στα δεδομένα που συλλέγονται στο πλαίσιο του προγράμματος.

«Ξεκινώντας σήμερα, έχουμε πλέον μέσο όρο Time Off Task για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει περισσότερο σήμα και λιγότερος θόρυβος – ενισχύοντας την αρχική πρόθεση του προγράμματος και εστιάζοντας τις συνομιλίες Time Off Task στο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε», έγραψε ο Clark. «Ο στόχος είναι να επικεντρωθεί εκ νέου οι συνομιλίες σε περιπτώσεις όπου ενδέχεται να επιλυθούν πιθανά πραγματικά λειτουργικά ζητήματα. Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η πολιτική Time Off Task χρησιμοποιείται με τον τρόπο που προοριζόταν. “

Η αντίδραση στην ανακοίνωση του Clark για τις αλλαγές του Amazon από την κοινότητα της κάνναβης ήταν σε μεγάλο βαθμό θετική, αν και ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θεώρησαν ότι η εταιρεία εξαλείφει μια πολιτική που τη δυσκόλευε στις προσλήψεις ενώ τοποθετείται τώρα ώστε να αξιοποιήσει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για οικονομικό της πλεονέκτημα.

Ο Ben Kovler, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του πολυεθνικού φορέα κάνναβης Green Thumb Industries, εξέφρασε την υποστήριξή του στην κίνηση της Amazon.

«Η αλλαγή έρχεται στην Αμερική. Η Amazon είναι ηγέτης και επικροτούμε την προοδευτική προσέγγιση της κοινής λογικής για την κάνναβη », έγραψε ο Kovler στο Twitter.

ΠΗΓΗ

 

(στε – μαριχουάνα ονομάζεται η κάνναβη που περιέχει υψηλότερα ποσοστά της ουσίας Τετραϋδροκανναβινόλη/THC. Για περισσότερα ΕΔΩ)

 

Μοιράστε τη γνώση
Ετικέτες: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top
error: