Έρευνες αντιμετώπισης της Αρθρίτιδας με Κανναβιδιόλη

Έρευνες αντιμετώπισης της Αρθρίτιδας με Κανναβιδιόλη 1

Ως Αρθρίτιδα αναφέρεται ένα ευρύ φάσμα ασθενειών που εμπλέκουν τη φλεγμονή  μίας ή περισσότερων αρθρώσεων στο σώμα μας.

Ξέρατε ότι υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας ; Ακόμη πιο ενδιαφέρον, όλες μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: τις φλεγμονές.      

Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες της Κανναβιδιόλης έχουν οδηγήσει τους  επιστήμονες προς το ενδεχόμενο η Κανναβιδιόλη (CBD) να χρησιμοποιείται για να επιβραδύνει ή ακόμη και να αντιστρέψει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, και παρόλο που η έρευνα της κανναβιδόλης σχετικά με την αρθρίτιδα είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται πολύ ελπιδοφόρα .

Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήριο με αρουραίους έχουν δείξει ότι η Κανναβιδιόλη (CBD) μειώνει δραστικά ένα μοντέλο οξείας αρθρίτιδας που ισχύει σε πολυάριθμους διαφορετικούς τύπους διαταραχών άρθρωσης .

Ενώ αυτές οι μελέτες υποδηλώνουν ότι η Κανναβιδιόλη (CBD) μπορεί να επηρεάσει μόνο έμμεσα την αρθρίτιδα, τα ευρήματα τα ίδια είναι ενθαρρυντικά. Παρόλα αυτά, οι ακριβείς μηχανισμοί με τους οποίους η Κανναβιδιόλη αλληλεπιδρά με την αρθρίτιδα δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητοί.

Ένα άλλο έμμεσο όφελος που φαίνεται να έχει η Κανναβιδιόλη (CBD) όταν χορηγείται για την αρθρίτιδα είναι ότι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο που προκαλείται από διάφορους τύπους αρθρίτιδας, συμπεριλαμβανομένης της  διαδεδομένης  ρευματοειδούς αρθρίτιδας . Ακόμα, δεν είναι ακόμη σαφές κατά πόσον οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες της Κανναβιδιόλης (CBD) ή η αναλγητική δράση της παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από την αρθρίτιδα.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν και προς  τις δύο κατευθύνσεις και αν αυτό τελικά αποδειχθεί, μπορεί να καταστήσει την Κανναβιδιόλη (CBD) μια ευρέως αποδεκτή θεραπεία και για τις δύο αρθρίτιδες και μια σειρά από αρθρίτιδες που σχετίζονται με πόνους.

Συνολικά, η Κανναβιδιόλη φαίνεται ως πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση για τη θεραπεία της αρθρίτιδας και μακροπρόθεσμες κοινές φλεγμονές σε γενικές γραμμές. Ορισμένες μελέτες της κανναβιδιόλης γιά την αρθρίτιδα έχουν επίσης δείξει εκπληκτικά θετικά αποτελέσματα .

Ακόμα, είναι πολύ νωρίς για την πανεπιστημιακή κοινότητα ώστε να πάρει μια οριστική απόφαση για το αν η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι αρκετά ισχυρή και λειτουργεί αρκετά σταθερά για να αντικαταστήσει πλήρως την πιο ευρέως αποδεκτή  θεραπεία της αρθρίτιδας σήμερα. Παρ ‘όλα αυτά, η εμφανής έλλειψη των παρενεργειών της Κανναβιδιόλης την καθιστά μια δυνητικά βιώσιμη συμπληρωματική θεραπεία για την αρθρίτιδα και την αρθρίτιδα που σχετίζεται με πόνους.

PubMed άρθρα (στα αγγλικά)

Άλλα άρθρα (στα αγγλικά)

Έρευνα: Healthyhempoil

Απόδοση τίτλων: Θεραπευτική Κάνναβη

Θέλετε να ενημερώνεστε για την ουσία Κανναβιδιόλη (CBD) ;
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λάβετε τα νέα στα εισερχόμενα email σας. Παραδίδουμε τα τελευταία νέα και τις προσφορές για τους πιστούς αναγνώστες μας.

Μοιράστε τη γνώση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top
error: