Έρευνες αντιμετώπισης της Ψύχωσης με Κανναβιδιόλη

Έρευνες αντιμετώπισης της Ψύχωσης με Κανναβιδιόλη 1

Σύμφωνα με αρκετές πρόσφατες μελέτες (για τις  αντιψυχωσικές ιδιότητες της κανναβιδόλης), η Κανναβιδιόλη (CBD) δείχνει πολλά υποσχόμενη για την ανακούφιση ορισμένων ψυχωσικών συμπτωμάτων και, τελικά, μπορεί να θεωρηθεί ως εναλλακτική αγωγή στα αντιψυχωσικά.

Αν και δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πολλά αντιψυχωτικά φάρμακα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, η Κανναβιδιόλη (CBD) φαίνεται να έχει λιγότερες παρενέργειες, είναι περισσότερο αποδοτική (σε σύγκριση με άλλα φάρμακα με παρόμοια αποτελέσματα), και έχει δειχθεί να είναι ανώτερη από τα περισσότερα συμβατικά αντιψυχωτικά φάρμακα.

Μια προκαταρκτική κλινική δοκιμή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Irvine έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Κανναβιδιόλη (CBD) φαίνεται να θεραπεύει τη σχιζοφρένεια το ίδιο αποτελεσματικά όσο τα τρέχοντα αντιψυχωσικά φάρμακα, με πολύ λιγότερες παρενέργειες και με μικρότερο κόστος. Ο Daniele Piomelli, καθηγητής φαρμακολογίας στο πανεπιστήμιο και συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε, «Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, όχι μόνο ήταν [η CBD] εξίσου αποτελεσματική με τα συνήθη αντιψυχωσικά, αλλά ήταν επίσης ουσιαστικά ελεύθερη από τις τυπικές ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν με τα αντιψυχωτικά φάρμακα”.

Κοινές παρενέργειες των αντιψυχωσικών φαρμάκων περιλαμβάνουν την κοινωνική απόσυρση, έλλειψη κινήτρων , και του άγχους, τα οποία εμφανίζονται συχνά και στη σχιζοφρένεια. Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι αυτά τα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν μερικά από τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας, εξακολουθεί να είναι ασαφές αν η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι καλύτερη στη θεραπεία τους ή αν απλά προκαλεί λιγότερες από αυτές τις παρενέργειες . Αυτό είναι το επίκεντρο πολλών τρεχουσών μελετών σχετικά με τις ιδιότητες της Κανναβιδιόλης.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι το γεγονός ότι η Κανναβιδιόλη (CBD) φαίνεται να αντισταθμίσει τις επιδράσεις των ψυχοτρόπων αποτελεσμάτων της Τετραϋδροκανναβινόλης (THC), η οποία έχει δειχθεί ότι έχει ισχυρή συσχέτιση με την ψύχωση όταν χρησιμοποιείται μακροπρόθεσμα. Χρησιμοποιώντας την Κανναβιδιόλη (CBD) παράλληλα με την Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) φαίνεται να μειώνεται δραστικά η δυναμική της τελευταίας στη δημιουργία της ψύχωσης, ένα γεγονός που έχει εκπλήξει πολλές επιστημονικές ομάδες.

Κανναβιδιόλη και Αντιψυχωσικά : PubMed Άρθρα (στα αγγλικά)

Κανναβιδιόλη και Αντιψυχωσικά : Άλλα άρθρα (στα αγγλικά)

Οι χημικές ενώσεις Μαριχουάνας  Αντιμετωπίζουν τη Σχιζοφρένεια, με λίγες παρενέργειες: Κλινικές Δοκιμές

Οι χημικές ενώσεις Μαριχουάνας  μπορεί να υπερισχύουν των αντιψυχωτικών στη θεραπεία της σχιζοφρένειας

Μελέτη:Η Κανναβιδιόλη υπόσχεται πολλά στον έλεγχο της ψύχωσης

Τα αντιψυχωσικά αποτελέσματα της Κανναβιδιόλης και του rimonabant: Η συστηματική ανασκόπηση Μελετών σε Ζώα και Ανθρώπους

Το αντιψυχωσικό Προφίλ της Κανναβιδιόλης και της Ριμοναβάντης σε ένα ζωικό μοντέλο επεξεργασίας της συναισθηματικής κατάστασης  στη σχιζοφρένεια

Κανναβιδιόλη : Τα αντιψυχωσικά βίντεο στο Youtube

Έρευνα: Healthyhempoil

Απόδοση τίτλων: Θεραπευτική Κάνναβη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπορεί η THC να σας κάνει ψυχωσικούς ή να προκαλέσει εκδήλωση σε εκείνους που έχουν «λανθάνουσα» σχιζοφρένεια; Και μπορεί η CBD να αντιμετωπίσει τη σχιζοφρένεια;


Μοιράστε τη γνώση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top
error: