Έρευνες αντιμετώπισης του Καρκίνου με Κανναβιδιόλη

cannabisvscancerΠοια είναι η πιο πρόσφατη έρευνα για τον καρκίνο και την Κανναβιδιόλη (CBD);

Αυτό το άρθρο παραθέτει τις  πιο πρόσφατες μελέτες και την επιστημονική έρευνα.

Στην ιατρική κοινότητα, η Κανναβιδόλη (CBD) είναι σχετικά γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της και την ικανότητά της να περιορίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων σε ορισμένους τύπους κυττάρων στο σώμα μας.

Πολλά φάρμακα κατά του όγκου μοιράζονται τις ίδιες ιδιότητες, οδηγώντας τους επιστήμονες στο να εξερευνήσουν τις πιθανές εφαρμογές της Κανναβιδιόλης (CBD) στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

Αυτή η έρευνα για τον καρκίνο και την κανναβιδιόλη είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό σε εξέλιξη και τα ευρήματα φρέσκα, κάνοντας αυτό ένα συναρπαστικό πεδίο μελέτης για πολλούς γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Τελευταία Έρευνα γιά την Κανναβιδιόλη(CBD) και τον Καρκίνο

Τον Νοέμβριο του 2007, οι ερευνητές στο California Pacific Medical Center τελείωσαν μια από τις πρώτες μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις της Κανναβιδιόλης (CBD)  στον καρκίνο . Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι πολλά υποσχόμενη  στον έλεγχο της εξάπλωσης των κακοήθων όγκων του μαστού και, ακόμη καθυστερεί τη μετάσταση (τη διαδικασία της εξάπλωσης καρκινικών κυττάρων σε διάφορα μέρη του σώματος) με την “απενεργοποίηση” της δραστηριότητας ενός γονιδίου που είναι υπεύθυνο για τη μετάσταση του όγκου.

Από τότε, πολλές πρόσφατες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η Κανναβιδιόλη (CBD) παρουσιάζει ορισμένα ανασταλτικά αποτελέσματα σε διάφορους τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του μαστού , καρκίνου του παχέος εντέρου , του πνεύμονα, ορισμένων τύπων όγκων του εγκεφάλου , λευχαιμία και άλλες. Αυτά τα αποτελέσματα έχουν ελεγχθεί από δεκάδες επιστημονικές ομάδες, αν και οι ακριβείς ανασταλτικοί μηχανισμοί  είναι ακόμη άγνωστοι. Παράλληλα με αυτές τις μελέτες, η Κανναβιδιόλη (CBD) έχει επίσης φανεί ότι αναστέλλει επίσης και την καλοήθη ανάπτυξη του όγκου.

Πολύ πρόσφατα (01/09/16) διαπιστώθηκε (Pubmed) ότι η Κανναβιδιόλη (CBD) σταματά την εξάπλωση και θανατώνει (απόπτωση) τα καρκινικά κύτταρα στον Καρκίνο της Μήτρας.

Πολύ πιό πρόσφατα (22-27/06/17): Κλινικά Αποτελέσματα Ραδιοχημειοθεραπείας σε Συνδυασμό με CBD

Άλλα πιθανά οφέλη από την Κανναβιδιόλη (CBD)

Επιπλέον, και ίσως ακόμη πιο αναπάντεχα, η Κανναβιδιόλη (CBD) έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει άμεσα την ικανότητα του σώματός μας να μάχεται τον καρκίνο. Πιο συγκεκριμένα, η Κανναβιδιόλη (CBD) έχει δειχθεί ότι επάγει προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο σε καρκινικά κύτταρα του μαστού μέσω του συντονισμού των cross-talk μεταξύ δύο από τους μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού μας ενάντια στον καρκίνο, την απόπτωση και την αυτοφαγία. Η απόπτωση είναι η διεργασία του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου, ενώ η αυτοφαγία είναι μια καταβολική διαδικασία με την οποία αποσυντίθενται τα συστατικά του κυττάρου . Σε συνδυασμό, αυτές οι δύο διαδικασίες  αποδυναμώνουν και  καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.

Τέλος, εκτός από υποσχόμενες αντικαρκινικές ιδιότητες της, η Κανναβιδιόλη (CBD) θα μπορούσε επίσης να παίξει ένα άλλο λιγότερο άμεσο ρόλο στη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο. Αρκετές πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η Κανναβιδιόλη (CBD) φαίνεται να καθιστά ορισμένα καρκινικά κύτταρα περισσότερο ευπαθή στη χημειοθεραπεία.

Αυτό, σε συνδυασμό με τεκμηριωμένες επιδράσεις της Κανναβιδιόλης (CBD) στην ανακούφιση του πόνου, είναι ένα πολλά υποσχόμενο φάρμακο για συνεργιστική χρήση παράλληλα με τις υπάρχουσες διαδεδομένες χημειοθεραπείες.

(14/01/16) Κανναβιδιόλη και Γλοιοβλαστώματα, Dr Allan Frankel (στα ελληνικά)

(Θεσσαλονίκη 2013) ΚΑΡΑΛΑΖΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗ ΨΥΧΟΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΝΝΑΒΙΔΙΟΛΗΣ (CBD) ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ (στα ελληνικά)

Κανναβιδιόλη και Καρκίνος : PubMed άρθρα (στα αγγλικά)

Άλλα άρθρα γιά τον καρκίνο και την Κανναβιδιόλη (στα αγγλικά)

Κανναβιδιόλη και Καρκίνος : βίντεο Youtube

Έρευνα: Healthyhempoil και Θεραπευτική Κάνναβη

Απόδοση τίτλων: Θεραπευτική Κάνναβη

Θέλετε να ενημερώνεστε για την Κανναβιδιόλη (CBD);
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα νέα που παραδίδονται στα εισερχόμενα email σας. Παραδίδουμε τα τελευταία νέα και περιστασιακά προσφορές στους πιστούς αναγνώστες μας.

//

Μοιράστε τη γνώση

5 σχόλια στα “Έρευνες αντιμετώπισης του Καρκίνου με Κανναβιδιόλη
  1. Ο/Η ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΥΡΕΝΙΔΗΣ λέει:

    συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου.καταπληκτική δουλειά!συνεχίστε έτσι…

  2. Ο/Η Μαρια Μιχαλομανωλακη λέει:

    Συνεχιστε νσ ενημερώνεται τον κόσμο είναι πολυ σημαντικό..

  3. Ο/Η Αρβανιτελλη Μαρια λέει:

    Συνεχίστε να ενημερώνετε!!! υπάρχουν κι άλλα κι άλλα κι άλλα….τόσα πολλά που δεν ξέρει ο κόσμος!!!η ημιμαθεια το μόνο που καταφέρνει είναι:τον βέβαιο θάνατο του ασθενούς κ την ψυχική διάλυση όλων των ανθρώπων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος… υπάρχουν άνθρωποι με τεράστιες γνώσεις πάνω σ’ αυτά τα προϊόντα!Καντε κάτι να μάθει ο κόσμος που μπορεί να απευθυνθεί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top
error: