Πέντε (5) Τρόποι για τον Εντοπισμό Ελαίου Κανναβιδιόλης (CBD) Υψηλής Ποιότητας

Πέντε (5) Τρόποι για τον Εντοπισμό Ελαίου Κανναβιδιόλης (CBD) Υψηλής Ποιότητας 1

Πέντε (5) Τρόποι για τον Εντοπισμό Ελαίου Κανναβιδιόλης (CBD) Υψηλής Ποιότητας & Πώς να Αποφύγετε την Εξαπάτηση
(ξεχωρίστε το καλό από το κακό)

Jeff Yauck / Ενημερώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2018

Η νομιμοποίηση του υψηλής ποιότητας ελαίου Κανναβιδιόλης (CBD) -εφόσον περιέχει λιγότερο από 0,3% THC (στην Ελλάδα 0,2%, προς το παρόν)- σημαίνει μια έκρηξη της αγοράς τα τελευταία δύο χρόνια και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με εκπληκτικό ρυθμό. Πριν από μερικά χρόνια, η βιομηχανία ελαίου Κανναβιδιόλης (CBD) ήταν πραγματικά άνευ αξίας, αλλά το 2015 κέρδισε 202 εκατομμύρια δολάρια , και το 2016 η αγορά αυξήθηκε στα 688 εκατομμύρια δολάρια! Μέχρι το 2021, μερικές οικονομικές εκτιμήσεις λένε ότι θα μπορούσε να αξίζει 3 δισεκατομμύρια δολάρια!

Παρόλο που πρόκειται αναμφίβολα για συναρπαστική είδηση, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι η βιομηχανία της κάνναβης είναι μια σχετικά μη ρυθμιζόμενη αγορά. Ουσιαστικά δεν είναι όπως η “Άγρια Δύση” των ετών 2014 και 2015, όταν μια σειρά από “λαμόγια” προσπάθησε να κάνει μια γρήγορη “κονόμα” με την πώληση χαμηλής ποιότητας σκουπιδιών και την προώθηση τους σαν υψηλής ποιότητας έλαιο Κανναβιδιόλης (CBD).

Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι σοφό το να κάνετε την έρευνά σας και να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα, επειδή το έλαιο Κανναβιδιόλης (CBD) δεν είναι φθηνό!

Σε αυτό το άρθρο, σας παρέχουμε πέντε εξαιρετικούς τρόπους για να εντοπίσετε κορυφαίο λάδι Κανναβιδιόλης (CBD) και να το διαφοροποιήσετε από τα σκουπίδια – και πιστέψτε μας, υπάρχουν ΠΟΛΛΑ σκουπίδια εκεί έξω.

1 – Ελέγξτε το Χρώμα του Ελαίου Κανναβιδιόλης (CBD)

Ένας εκπληκτικός αριθμός ανθρώπων αγνοεί μακάρια ότι το έλαιο Κανναβιδιόλης (CBD) έρχεται σε ποικίλους βαθμούς περιεκτικότητας και ποιότητας. Είναι αυτονόητο ότι το έλαιο πρέπει να εξαχθεί μέσω της υπερκρίσιμης και/ή υποκρίσιμης μεθόδου εξαγωγής CO2 (Διοξειδίου του Άνθρακα), αλλά ακόμα και με αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι το λάδι θα είναι καθαρό.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τρεις τύποι ελαίου Κανναβιδιόλης (CBD):

  • Ακατέργαστο (RAW): Αυτός ο τύπος ελαίου έχει σχεδόν μαύρη εμφάνιση (ή σκούρο πράσινο χρώμα) επειδή εφόσον έχει εξαχθεί από το ακατέργαστο υλικό κάνναβης, δεν έχουν εφαρμοστεί άλλες διαδικασίες καθαρισμού. Ως εκ τούτου, το λάδι σας θα περιέχει τερπένια και χλωροφύλλη μαζί με άλλα μέρη του φυτού (πράγμα που είναι καλό).

 

  • Αποκαρβοξυλιωμένο (CBD): Τα αποκαρβοξυλιωμένα (=θερμασμένα) έλαια Κανναβιδιόλης (CBD) είναι όμοια με το Raw CBD έλαιο εκτός από το γεγονός ότι οι δραστικές ενώσεις έχουν υποστεί τη διαδικασία «αποκαρβοξυλίωσης». Στο ωμό φυτικό υλικό, τόσο η Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) όσο και η Κανναβιδιόλη (CBD) υπάρχουν ως όξινα μόρια (THC-A και CBD-A, αντίστοιχα), αλλά με τη χημική διαδικασία της αποκαρβοξυλίωσης “πέφτει” το οξύ, το οποίο (λένε κάποιοι ότι) βελτιώνει τη βιοδιαθεσιμότητα. Σε σχέση με την εμφάνιση, και αυτά είναι μη φιλτραρισμένα έλαια και έχουν σκούρο πράσινο ή μαύρο χρώμα παρόμοιο με τα ακατέργαστα έλαια.

 

  • Φιλτραρισμένο: Αυτό είναι το έλαιο Κανναβιδιόλης (CBD) που κάνουν οι περισσότεροι κατασκευαστές και καταναλώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Έρχεται σε ένα υπέροχο ανοιχτόχρωμο χρώμα και έχει υποβληθεί σε διαδικασίες και αποκαρβοξυλίωσης αλλά και φιλτραρίσματος, αφαιρώντας τα τμήματα του φυτού που παρέμειναν από την αρχική διαδικασία εκχύλισης. Αν θέλετε να δείτε τα πράγματα με έναν πιο “κατανοητό” τρόπο, το υψηλής ποιότητας έλαιο Κανναβιδιόλης (CBD) είναι σαν ένα εξαιρετικό κονιάκ ή βότκα, στο βαθμό που έχει τριπλή απόσταξη για καθαρότητα!

2 – Από πού Προέρχεται το Έλαιο Κανναβιδιόλης (CBD);

Θα παρατηρήσετε ότι η πλειοψηφία των υψηλής ποιότητας ελαίων Κανναβιδιόλης (CBD) προέρχεται από το Κολοράντο ή τη Δανία, αν και υπάρχουν και άλλες τοποθεσίες που καλλιεργούν εξαιρετικά υψηλής ποιότητας κάνναβη (συμπεριλαμβανομένου του Κεντάκι, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και άλλων Σκανδιναβικών χωρών).

Οι σημαντικότεροι παράγοντες είναι ο τόπος καλλιέργειας του φυτού, ο τρόπος καλλιέργειάς του και τα είδη κάνναβης (είτε πρόκειται για ινδική κάνναβη, για Cannabis sativa ή για την ποικιλία Cannabis ruderalis).

Το έδαφος, το κλίμα και ακόμη και τα φυτά που καλλιεργούνται στο γειτονικό αγρόκτημα επηρεάζουν όλα την ποιότητα του προϊόντος.

Επίσης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κάνναβη είναι ένας “υπερσυσσωρευτής”.

Αυτό σημαίνει ότι με ευκολία απορροφά τους ρύπους από το έδαφος (και τον αέρα) που μεγαλώνει.

Εάν επιλέξετε Κανναβιδιόλη (CBD) που προέρχεται από κάνναβη που καλλιεργήθηκε κάτω από “μη διατροφικές” συνθήκες, θα μπορούσατε να καταναλώνετε τοξικές ουσίες.

Τα ευρωπαϊκά αγροκτήματα κάνναβης (και ιδιαίτερα τα γερμανικά πιστοποιημένα αγροκτήματα) είναι πασίγνωστα στο ότι έχουν ορισμένους από τους αυστηρότερους γεωργικούς κανονισμούς στον κόσμο, επομένως θα μπορούσατε να πείτε ότι αντιπροσωπεύουν το “χρυσό πρότυπο” από την άποψη της καθαρότερης, υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη Κανναβιδιόλης (CBD).

Επίσης, να θυμάστε ότι όλες οι οργανικές κάνναβες που καλλιεργούνται στην Ευρώπη τηρούν τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία είναι πολύ αυστηρότερα απ’ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

3 – Είναι το Έλαιο της Κανναβιδιόλης (CBD) Ελεγμένο από Ανεξάρτητο Εργαστήριο;

Εφόσον η κάνναβη δεν είναι εγκεκριμένο από τον FDA(=αμερικάνικος ΕΟΦ) τρόφιμο ή φάρμακο, ο έλεγχος από ανεξάρτητο εργαστήριο ΔΕΝ αποτελεί υποχρεωτική απαίτηση στη βιομηχανία της Κανναβιδιόλης (CBD).

Ως εκ τούτου, τα υποψήφια λαμόγια δεν έχουν κίνητρο να πληρώσουν για κάτι τέτοιο (πράγμα που θα αποκαλύψει τελικά την απάτη τους).

Από την άλλη πλευρά, αξιόπιστες εταιρείες πληρώνουν συνήθως χιλιάδες δολάρια για να χρησιμοποιήσουν ανεξάρτητα εργαστήρια τρίτων, τα οποία επαληθεύουν το περιεχόμενο των προϊόντων τους όσον αφορά την καθαρότητα και την ισχύ.

Για μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες Κανναβιδιόλης (CBD) εκεί έξω, το συνολικό κόστος των ελέγχων από ανεξάρτητο εργαστήριο βρίσκεται στην περιοχή του εξαψήφιου νούμερου.

Σαφώς, μόνο μια εταιρεία με υψηλού βαθμού έλαιο Κανναβιδιόλης (CBD) θα καταβάλει ένα τόσο μεγάλο ποσό για να αποδείξει την εγκυρότητα της διαφήμισής της.

Οι περισσότεροι οργανισμοί που πληρώνουν για τις αναλύσεις αυτές με υπερηφάνεια δημοσιεύουν το Πιστοποιητικό Επαλήθευσης στον ιστότοπό τους, οπότε φροντίστε να το αναζητήσετε όταν ψωνίζετε (ή αν δεν το βλέπετε, μην διστάσετε να καλέσετε τις εταιρείες απευθείας για να τις ρωτήσετε πού μπορείτε να δείτε τις εργαστηριακές αναλύσεις τους).

Προφανώς, κάνετε την έρευνά σας και βεβαιωθείτε ότι το ανεξάρτητο εργαστήριο είναι πραγματικό, και όχι κάποια φανταστική εταιρεία που υπάρχει μόνο για να ξεγελάσει τους πελάτες. Μια απλή ηλεκτρονική αναζήτηση για το εργαστήριο ανάλυσης θα σας μεταφέρει απευθείας στον ιστότοπό της.

Τέλος, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα ανεξάρτητα εργαστήρια δοκιμάζουν το κανναβινοειδές προφίλ του ελαίου, μαζί με οποιαδήποτε πιθανή μόλυνση.

Τα ποιοτικά πιστοποιητικά θα σας δείξουν το ποσοστό Κανναβιδιόλης (CBD), τερπενίων(=αιθερίων ελαίων) και άλλων φυτοκανναβινοειδών που βρίσκονται στο έλαιο, καθώς και εάν υπάρχουν φυτοφάρμακα, βαρέα μέταλλα ή άλλες μικροβιολογικές μολυσματικές ουσίες.

Με απλά λόγια, η ανεξάρτητη εργαστηριακή δοκιμή τρίτου μέρους σημαίνει ότι δεν υπάρχει πουθενά μέρος να κρυφτεί ο παραγωγός ελαίου χαμηλής ποιότητας.

4 – Προσοχή στην Περιεκτικότητα σε Τετραϋδροκανναβινόλη (THC)

Το έλαιο Κανναβιδιόλης (CBD) πρέπει να περιέχει λιγότερο από 0,3% THC (0,2% στην Ελλάδα, προς το παρόν) για να είναι νόμιμο να πωλείται και να μεταφέρεται στις Ηνωμένες Πολιτείες ως συμπλήρωμα διατροφής. Η Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) είναι το ψυχοδραστικό συστατικό της ινδικής κάνναβης, αλλά η βιομηχανική κάνναβη περιέχει φυσικά πολύ χαμηλά επίπεδα. Η Κανναβιδιόλη (CBD), από την άλλη πλευρά, είναι μη ψυχοδραστική και βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο και την αντιμετώπιση πολλών άλλων ιατρικών ζητημάτων, χωρίς να σας “φτιάξει”.

Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι κατασκευαστές δεν είναι ιδιαίτερα ξεκάθαροι ως προς τα πλήρη συστατικά του ελαίου Κανναβιδιόλης (CBD). Κατά κανόνα, είναι καλύτερο να μη διακινδυνεύσετε να αγοράσετε έλαιο το οποίο δεν σας παρέχει τον πλήρη κατάλογο των συστατικών, ιδιαίτερα το περιεχόμενο σε Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και Κανναβιδιόλη (CBD). Η Κανναβιδιόλη (CBD) μπορεί να εξουδετερώσει τις αρνητικές επιπτώσεις της Τετραϋδροκανναβινόλης (THC) σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν η αναλογία είναι 4: 1 ή μεγαλύτερη. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι ο έλεγχος για ναρκωτικά.

Ακόμη και στο 0,3% Τετραϋδροκανναβινόλης (THC), υπάρχει πιθανότητα να αποτύχετε σε έλεγχο για ναρκωτικά από την εταιρεία σας,  εάν καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα ελαίου Κανναβιδιόλης (CBD). Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ψάχνετε προϊόντα με περιεχόμενο Τετραϋδροκανναβινόλης (THC) όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μηδέν. Υπάρχει μια χούφτα μάρκες που πωλούν έλαια Κανναβιδιόλης (CBD) με σχεδόν μηδενική Τετραϋδροκανναβινόλη (THC). Αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο, στοχεύστε σε ένα εμπορικό σήμα που ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενο σε Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) είναι μικρότερο από 0,05%.

5 – Το Πλήρες Φυτικό Εκχύλισμα (Whole Plant Extract) & Τίποτα Άλλο

Ακριβώς για να κάνουν τα πράγματα πιο συγκεχυμένα, υπάρχουν έλαια από ολόκληρο το φυτό της κάνναβης, και έλαια από απομονωμένη κάνναβη! Η κάνναβη από ολόκληρο το φυτό συνδέεται με υψηλής ποιότητας έλαιο Κανναβιδιόλης (CBD) και εξάγεται από τους σπόρους, το στέλεχος και το μίσχο του φυτού.Το έλαιο περιέχει όχι μόνο Κανναβιδιόλη (CBD), αλλά επίσης έχει μια πλήρη γκάμα άλλων φυσικών ενώσεων της κάνναβης, όπως τερπένια, φλαβονοειδή και “δευτερογενή” κανναβινοειδή όπως CBG (Κανναβιγερόλη), CBC (Κανναβιχρωμίνη) και CBG-A (Κανναβιγερολικό Οξύ).

Οι έρευνες δείχνουν ότι το έλαιο Κανναβιδιόλης (CBD) που περιέχει το πλήρες φάσμα της κάνναβης είναι πιο αποτελεσματικό από το αντίστοιχο έλαιο από την απομονωμένη κάνναβη. Η απομονωμένη κάνναβη αφορά προϊόντα που περιέχουν μόνο το μητρικό υλικό της κάνναβης. Οι δημιουργοί αυτών των προϊόντων απομακρύνουν όλα τα λιπαρά οξέα, τερπένια και άλλα κανναβινοειδή που βρίσκονται στα άνθη της κάνναβης.

Οι κρύσταλλοι της Κανναβιδιόλης (CBD) είναι το μόνο συστατικό που απομένει και το τελικό προϊόν μοιάζει με λευκή σκόνη – Κανναβιδιόλη (CBD) στην καθαρότερη μορφή της. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι τα προϊόντα αυτά τείνουν να υποβαθμίζουν τις συνεργιστικές ιδιότητες του φυτού κάνναβης και καθώς το προϊόν της απομονωμένης Κανναβιδιόλης (CBD) περιέχει λιγότερα κανναβινοειδή από τα εκχυλίσματα από ολόκληρο το φυτό και απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ποσότητα κάνναβης για να εξαχθεί μία σχετικά μικρή ποσότητα απομονωμένης Κανναβιδιόλης (CBD). Για καθαρά πρακτικούς λόγους, ένα υψηλής ποιότητας έλαιο πλήρους φάσματος προτιμάται πολύ περισσότερο από ένα προϊόν απομονωμένης Κανναβιδιόλης (CBD).

Τελικές Σκέψεις Σχετικά με τον Τρόπο Εντοπισμού Κανναβιδιόλης (CBD) Υψηλής Ποιότητας

Υπάρχει μια τεράστια ποσότητα έρευνας που δείχνει την αποτελεσματικότητα της Κανναβιδιόλης (CBD) στη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος ιατρικών καταστάσεων. Αυτή η ευπροσάρμοστη ένωση της ινδικής κάνναβης είναι πιθανό να αλλάξει τα δεδομένα στον ιατρικό τομέα, καθώς δε “μαστουρώνει”, αλλά για να λάβει το πραγματικό θεραπευτικό δυναμικό της, θα χρειαστεί να διαχωρίσετε τα υψηλής ποιότητας έλαια Κανναβιδιόλης (CBD) από τα χαμηλής ποιότητας σκουπίδια που είναι εκεί έξω.

Παρόλο που ο FDA καταστρέφει τις εταιρείες που πωλούν έλαιο χαμηλής ποιότητας, μην υποθέτετε ποτέ ότι μια εταιρεία με έναν ιστότοπο επαγγελματικής εμφάνισης και μια έγκυρη εκστρατεία προώθησης παράγει το σωστό υλικό. Αντ ‘αυτού, παίξτε τους ντετέκτιβ και βεβαιωθείτε ότι βρήκατε το χρυσό φιλτραρισμένο λάδι που έχει μεγαλώσει στη σωστή τοποθεσία, δοκιμασμένο από ανεξάρτητο εργαστήριο -με εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο Τετραϋδροκανναβινόλης (THC)- και ότι είναι κατασκευασμένο από ολόκληρο το φυτό. Τίποτα άλλο δεν αξίζει τα χρήματά σας.

(Σημείωση: οι εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν πριν 2μήνες ή, ακόμα χειρότερα, πριν από ένα χρόνο δεν αφορούν την παρτίδα ελαίου που μόλις αγοράσαμε! Είναι σημαντικό να ελέγχουμε την ημερομηνία της ανάλυσης)

ΠΗΓΗ

Μετάφραση/Επιμέλεια : Άγγελος Τζιμίδης


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η θεραπευτικη-κανναβη.com.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που πάσχετε από κάποια ασθένεια να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να μην ακολουθήσετε καμία «συμβουλή» ή «προτροπή» συντάκτη άρθρου, καθώς ότιδήποτε αναγράφεται είναι μόνο γιά ενημερωτικούς λόγους.

FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) DISCLOSURE These statements have not been evaluated by the FDA and are not intended to diagnose, treat or cure any disease. Always check with your physician before starting a new dietary supplement program. * Cannabidiol (CBD) is a natural constituent of hemp oil.

Μοιράστε τη γνώση
Ετικέτες: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top
error: