Ιατρικά Σεμινάρια @ Balkannabis Expo

Τα Ιατρικά Σεμινάρια (Masterclasses) Φαρμακευτικής Κάνναβης στις 01/06/18 ήταν δύο, είχαν διάρκεια 2,5 ωρών το καθένα και διοργανώθηκαν από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κάνναβη και τα Κανναβινοειδή (ICCI) με έδρα την Πράγα της Τσεχίας (www.icci.science/en/) και την Balkannabis Expo (http://balkannabisexpo.com/)

Περιεχόμενα εμφάνιση
Ιατρικά Σεμινάρια @ Balkannabis Expo 1

Εικ.1

Πρώτος μίλησε ο Dr Pavel Kubu (εικ.1), Εκτελεστικός Διευθυντής και συνιδρυτής του ICCI και η Steph Sherer (εικ.1,2), ειδικός σε θέματα θεραπευτικής αγωγής με κάνναβη καθώς και ποιοτικού ελέγχου.

Το θέμα ήταν “Θεραπεία με Κάνναβη”:

α) Το Ενδοκανναβινοειδές Σύστημα και τα Φυτοκανναβινοειδή

β) Κατευθυντήριες γραμμές για την συνταγογράφηση- επιλογή χρήσης της Ιατρικής Κάνναβης

γ) Προϊόντα Κάνναβης, τρόποι χορήγησης και δοσολογίες

Τι μας έκανε εντύπωση:

  • και τις δύο φορές που ρωτήθηκε από γιατρούς για δοσολογίες κούνησε σκυθρωπός το κεφάλι και είπε με θλίψη ότι δεν υπάρχουν δοσολογίες

  • πριν κλείσει την παρουσίαση ανέφερε ότι για να καταφέρει ένας γιατρός να προσεγγίσει τις ενδοκανναβινοειδείς ανάγκες ενός ασθενή χρειάζεται να τον περιθάλψει τουλάχιστον μία (1) εβδομάδα

Ιατρικά Σεμινάρια @ Balkannabis Expo 2

Εικ.2

Δεύτερος μίλησε ο Dr Ethan Russo (εικ.3), Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης του ICCI με σπουδαίο ερευνητικό έργο γύρω από τις θεραπείες με κάνναβη, καθώς και το ενδοκανναβινοειδές σύστημα και τη διατροφή που το υποστηρίζει.

Ιατρικά Σεμινάρια @ Balkannabis Expo 3

Εικ.3

Παρουσίασε αναλυτικά τη “Φαρμακολογία της Κάνναβης”.

Η τετραϋδροκανναβινόλη (THC), παρά το ότι η ευφορική- ψυχοτρόπος δράση της προκαλεί αντιδράσεις, είναι ένας εξαιρετικά ευέλικτος θεραπευτικός παράγοντας που συνδέει απευθείας τους υποδοχείς κανναβινοειδών CB1 και CB2 και παράγει μεταξύ άλλων αναλγητικά, αντι-εμετικά, αντισπασμωδικά, χημειοθεραπευτικά και μυοχαλαρωτικά αποτελέσματα.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την κανναβιδιόλη (CBD), ένα μη-τοξικό φυτοκανναβινοειδές με εμφανή αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη, αντισπασμωδικά, αντι-αγχωτικά, αντιψυχωτικά και χημειοθεραπευτικά αποτελέσματα που συμπληρώνουν τη δράση της THC (όταν χρησιμοποιούνται μαζί) και εξουδετερώνουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Η επιλεκτική αναπαραγωγή της κάνναβης επέτρεψε επίσης την παραγωγή διαφόρων άλλων κανναβινοειδών με τη δική τους μοναδική φαρμακολογία: όπως το THCV (ουδέτερος ανταγωνιστής του CB1 με επιδράσεις κατά της ανορεξίας, θετικά οφέλη στο μεταβολικό σύνδρομο, τον νευροπαθητικό πόνο και την επιληψία), το CBDV (αντισπασμωδικό για ήπιας μορφής επιληπτικές κρίσεις), CBG (αντιβιοτικά και χημειοθεραπευτικά για τον καρκίνο του προστάτη) και άλλα.

Επίσης, ανέλυσε τα πρόσθετα συστατικά της Κάνναβης, συμπεριλαμβανομένων των τερπενίων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή του χαρακτηριστικού αρώματός της, αλλά και των συνεργιστικών ωφέλιμων δράσεων για την υγεία όπως το: λιμονένιο (αντικαταθλιπτικό και ανοσοδιεγερτικό), πινένιο (αναστολέας της ακετυλοχολινεστεράσης που μειώνει τη βραχυχρόνια εξασθένηση της μνήμης), μυρσένιο (αναλγητικό με ναρκωτικές ιδιότητες ), β-καρυοφυλλένιο (αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες, αγωνιστής των υποδοχέων CB2) και πολλά άλλα.

Ιατρικά Σεμινάρια @ Balkannabis Expo 4

Εικ.4

Συζήτησε, επιπλέον ιδιότητες., όπως την παρουσία βιοφλαβονοειδών φαρμακολογικού ενδιαφέροντος, ακόμη και αλκαλοειδών στις ρίζες του φυτού.

Τι μας έκανε εντύπωση:

  • όταν τον ρωτήσαμε “έχετε ακούσει ότι στην Ελλάδα με 1mg CBD πολλά παιδιά με αυτισμό είναι εντάξει” μας απάντησε ότι “δεν είναι απίθανο , καθώς όλα εξαρτώνται από το μικροβίωμα (χλωρίδα εντέρου) και ίσως βοηθάει και η μεσογειακή διατροφή”

  • όταν τον ρωτήσαμε πόσο β-καρυοφυλλένιο προτείνει ημερησίως είπε ότι “ένας ειδικευμένος στην Ελβετία προτείνει 25-50mg ημερησίως (δυο κάψουλες)”

  • τις ποικιλίες της κάνναβης τις αποκαλεί “chemovars” και όχι “strains”, καθώς το “strains” είναι ορολογία μόνο για τα μικρόβια, μύκητες κλπ

  • απέδειξε με διαφάνειες (εικ. 4) ότι κάθε ποικιλία αντλεί τα χαρακτηριστικά της ( “ηρεμιστική”, “διεγερτική” κλπ) ΟΧΙ από την παρουσία των ουσιών (cbd, thc κλπ) ΑΛΛΑ από τα ΤΕΡΠΕΝΙΑ που υπερισχύουν σε αυτήν (πχ ανεξάρτητα απο τα κανναβινοειδή της ποικιλίας, αν επικρατεί το τερπένιο πινένιο (που βοηθάει στη συγκέντρωση), τότε το αποτέλεσμα θα είναι η αυξημένη συγκέντρωση)

  • λόγω των ανωτέρω δύο παραγόντων πρότεινε να κάνουμε μόνοι μας την αναπαραγωγή των σπόρων και να μη στηριζόμαστε στους έτοιμους υβριδικούς, ώστε να μπορέσουμε να αναπαράγουμε περισσότερο τα επιθυμητά αποτελέσματα με τις λιγότερες για εμάς παρενέργειες

Επιμέλεια : Άγγελος Τζιμίδης


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η θεραπευτικη-κανναβη.com.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που πάσχετε από κάποια ασθένεια να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να μην ακολουθήσετε καμία «συμβουλή» ή «προτροπή» συντάκτη άρθρου, καθώς ότιδήποτε αναγράφεται είναι μόνο γιά ενημερωτικούς λόγους.

FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) DISCLOSURE These statements have not been evaluated by the FDA and are not intended to diagnose, treat or cure any disease. Always check with your physician before starting a new dietary supplement program. * Cannabidiol (CBD) is a natural constituent of hemp oil.

Μοιράστε τη γνώση
Ετικέτες: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top
error: