Δύο Φλαβονοειδή της Κάνναβης Ισχυρότερα από την Ασπιρίνη

ασπιρινη και φλαβονοειδη κανναβης

Δύο φλαβονοειδή της κάνναβης πιστεύεται ότι είναι ισχυρότερα από την ασπιρίνη

από την Alexandra Hicks, 29/07/19

Τα προϊόντα της κάνναβης γίνονται με ταχύ ρυθμό τα φάρμακα για την αντιμετώπιση πολλών διαφορετικών παθήσεων.

Παρόλο που πολλοί εξακολουθούν να κρατούν την εικόνα της κάνναβης ως ψυχαγωγικό ναρκωτικό, άλλοι – συμπεριλαμβανομένων πολλών στην επιστημονική κοινότητα – αρχίζουν να αναγνωρίζουν το ιατρικό δυναμικό αυτού του ευπροσάρμοστου φυτού.

Το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής ιατρικής έρευνας επικεντρώνεται γύρω από την Κανναβιδιόλη (CBD) και την Τετραϋδροκανναβινόλη (THC), αντίστοιχα, όμως μια πρόσφατη μελέτη επικεντρώθηκε σε μερικές λιγότερο γνωστές ενώσεις.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Phytochemistry, αποκάλυψε ότι δύο φλαβονοειδή, η καννφλαβίνη Α και η καννφλαβίνη Β, έχουν εξαιρετικά ισχυρά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα – 30 φορές πιο ισχυρά από τη μη-συνταγογραφούμενη (OTC) ασπιρίνη. Αυτό έχει πράγματι ανακαλυφθεί και σε άλλες μελέτες.

Σύμφωνα με τον συν-συγγραφέα της μελέτης, Tariq Akhtar, Ph.D, “Υπάρχει σαφώς η ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών λύσεων για την ανακούφιση από τον οξύ και χρόνιο πόνο, πέρα από τα οπιοειδή. Αυτά τα μόρια (φλαβονοειδή) είναι μη ψυχοδραστικά και στοχεύουν τη φλεγμονή στην πηγή, καθιστώντας τα ιδανικά παυσίπονα.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον με τα μόρια της κάνναβης είναι ότι στην πραγματικότητα σταματούν τη φλεγμονή στην πηγή της.

“Και τα περισσότερα φυσικά προϊόντα δεν έχουν την τοξικότητα που σχετίζεται με τα μη-συνταγογραφούμενα (over-the-counter) φάρμακα ανακούφισης του πόνου, τα οποία, αν και είναι πολύ αποτελεσματικά, έρχονται με κινδύνους για την υγεία. Επομένως, η εξέταση των φυσικών προϊόντων ως εναλλακτική λύση είναι ένα πολύ ελκυστικό μοντέλο.”

Τα φάρμακα με βάση την κάνναβη δε στοχεύουν τους υποδοχείς των οπιοειδών, όπως πολλά παυσίπονα – γεγονός που καθιστά την κάνναβη πολύ απίθανο να οδηγήσει σε εθισμό, κατάχρηση ή υπερβολική δόση.

Επίσης, δεν είναι NSAIDs (μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα), όπως η ασπιρίνη ή η ιβουπροφαίνη, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες επιπλοκές όταν λαμβάνονται από έγκυες γυναίκες ή άτομα που χρησιμοποιούν αραιωτικά αίματος όπως η βαρφαρίνη.

Συμπερασματικά, τα φάρμακα που κατασκευάζει ο άνθρωπος έρχονται με κινδύνους – μερικές φορές, σημαντικούς.

Ενώ οι μακροχρόνιες επιδράσεις της χρήσης των κανναβινοειδών (ή φλαβονοειδών ή τερπενίων) παραμένουν ελάχιστα κατανοητές, ωχριούν σε σύγκριση με τις παρενέργειες της μακροχρόνιας χρήσης των κλασικών παυσιπόνων.

Η κάνναβη είναι το φάρμακο του μέλλοντος.

ΠΗΓΗ

Μετάφραση-Επιμέλεια : Άγγελος Τζιμίδης


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η θεραπευτικη-κανναβη.com.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που πάσχετε από κάποια ασθένεια να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να μην ακολουθήσετε καμία «συμβουλή» ή «προτροπή» συντάκτη άρθρου, καθώς ότιδήποτε αναγράφεται είναι μόνο γιά ενημερωτικούς λόγους.

FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) DISCLOSURE These statements have not been evaluated by the FDA and are not intended to diagnose, treat or cure any disease. Always check with your physician before starting a new dietary supplement program. * Cannabidiol (CBD) is a natural constituent of hemp oil.

Μοιράστε τη γνώση
Ετικέτες: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top
error: