Νομίζεις ότι Γνωρίζεις την Κάνναβη ? (σχετικά με την ταξινόμηση των ποικιλιών)

Νομίζεις ότι Γνωρίζεις την Κάνναβη ?

(σχετικά με την ταξινόμηση των ποικιλιών)

από τον Jeff Ditchfield (Bud Buddies), 30/08/16

Νομίζεις ότι Γνωρίζεις την Κάνναβη ? (σχετικά με την ταξινόμηση των ποικιλιών) 1

…νομίζεις ότι γνωρίζεις την κάνναβη…

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τους όρους, Sativa, Indica και Ruderalis, ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων είναι άσχημα ενημερωμένοι σχετικά με τους σωστούς ορισμούς τους.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει μόνο ένα είδος κάνναβης, με διαφορετικά υποείδη.

Αυτό που οι άνθρωποι θεωρούν γενικά ότι είναι κάνναβη  Indica προέρχεται στην πραγματικότητα από το Αφγανιστάν, οπότε είναι στην πραγματικότητα η κάνναβη Afghanica, η κάνναβη Sativa είναι στην πραγματικότητα Ruderalis και η κάνναβη Indica είναι η κάνναβη Sativa…μπερδευτήκατε;

Παραδοσιακά

Τα τελευταία 40 χρόνια, η συμβατική άποψη είναι ότι υπάρχουν 4 διακριτές ποικιλίες φυτών κάνναβης, και συγκεκριμένα: κάνναβη Indica, κάνναβη Sativa και κάνναβη Ruderalis.

Η τέταρτη ταξινόμηση δίνεται σε αυτό που τώρα αναφέρεται ως κάνναβη, αυτό είναι το όνομα που δίνεται σε χαμηλής παραγωγής φυτά THC κάνναβης που καλλιεργούνται εμπορικά για τους σπόρους, το έλαιο και τις ίνες τους.

Κάνναβη Indica

Η ποικιλία αυτή προέρχεται από τις ορεινές περιοχές της Κεντρικής Ασίας. Οι τοπικές ποικιλίες συλλέχθηκαν από το Κασμίρ, το Πακιστάν, τη Βόρεια Ινδία και το Νεπάλ στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και τα εν λόγω ιθαγενή φυτά έγιναν γονιδιακές δεξαμενές για πολλές από τις σημερινές ποικιλίες.

Χαρακτηριστικά είναι τα φυτά και τα σκληρά φυτά που παράγουν φαρδιά φύλλα σαν του σφενδάμου και σπάνια φτάνουν σε ύψη που ξεπερνούν τα 2 μέτρα (7 πόδια) σε εξωτερικούς χώρους, δημιουργώντας πυκνά, σφιχτά λουλούδια.

Κάνναβη Σατίβα

Οι ποικιλίες Sativa προέρχονται από περιοχές του ισημερινού και μπορούν να φτάσουν σε ύψη που υπερβαίνουν τα 15 πόδια (4,5 m).

Είναι εύκολο να εντοπιστούν χάρη στα μακρόστενα, λεπτά και μυτερά φύλλα τους.

Οι ποικιλίες κάνναβης Sativa ταξινομούνται για το υψηλό περιεχόμενο σε THC και τη σχετικά βαθιά και αναζωογονητική/ενεργητική επίδραση, σε πλήρη αντίθεση με τις πιο καταπραϋντικές επιδράσεις των στελεχών Indica.

Κάνναβη Ruderalis

Πρόκειται για μια τρίτη ποικιλία κάνναβης που βρέθηκε στη Ρωσία, την Πολωνία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι ποικιλίες Ruderalis δεν απαιτούν μια φωτοπερίοδο (στμ: φωτοπερίοδος είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το ποσοστό μιας ημέρας 24 ωρών που ένα φυτό δέχεται φως. Περισσότερα εδώ) για να προκαλέσουν την ανθοφορία.

Πρόσφατα ευρήματα

Οι παραπάνω ορισμοί οφείλονται κυρίως στο έργο του Richard Schultes, ο οποίος ταξινόμησε τις ποικιλίες της κάνναβης στη δεκαετία του ’70, ωστόσο, φαίνεται ότι ήταν λάθος.

Από το O’Shaughnessy’s:

“Ο McPartland ήταν ο πρώτος ερευνητής που εξέτασε τους γενετικούς δείκτες στα τρία υποείδη της κάνναβης χρησιμοποιώντας το γονιδίωμα του φυτού για να προσδιορίσει με ακρίβεια από πού προέκυψε. Έδειξε επίσης οριστικά ότι είναι όλα τα ίδια είδη, διαφορετικά υποείδη.

Όπως αποδεικνύεται, η κάνναβη Sativa θα έπρεπε να έχει αναγνωριστεί ως κάνναβη Indica, διότι προέρχεται από την Ινδία (ως εκ τούτου indica) και η κάνναβη Indica θα έπρεπε να έχει αναγνωριστεί ως κάνναβη Afghanica, διότι στην πραγματικότητα προέρχεται από το Αφγανιστάν.

Τέλος, φαίνεται ότι η κάνναβη Ruderalis είναι στην πραγματικότητα αυτό που οι άνθρωποι εννοούν όταν αναφέρονται στη κάνναβη Sativa

Έχει προσδιοριστεί με τη χρήση “barcodes DNA” ότι η κάνναβη Indica και η κάνναβη Sativa δεν είναι ξεχωριστά είδη, είναι και τα δύο υποείδη, ξεχωριστές ποικιλίες ενός είδους κάνναβης.

Ο McPartland ανακάλυψε ότι η σύγχυση που επικρατεί σήμερα μεταξύ των καλλιεργητών κάνναβης προέκυψε στη δεκαετία του 1970, όταν ο βοτανολόγος Richard Evans Schultes κακώς προσδιόρισε την κάνναβη Afghanica ως κάνναβη Indica .

Μετάφραση / Επιμέλεια : Άγγελος Τζιμίδης

(στε: το άρθρο αυτό συνδυάζεται με την πρακτική/κλινική εμπειρία του Dr Ethan Russo, ο οποίος στο πρόσφατο (01/06/18) επαγγελματικό σεμινάριο που έγινε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι μας διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ ισχύει κανένα χαρακτηριστικό από αυτά που υποτίθεται ότι προδηλώνουν οι ποικιλίες και ότι ο μόνος τρόπος να καταλάβεις πώς λειτουργεί μια συγκεκριμένη ποικιλία και ειδικά το πώς επιδρά επάνω σου είναι …δοκιμάζοντας.

Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε με πίνακες του Dr Russo στο ακόμα πιο σημαντικό θέμα των τερπενίων, όπου εκεί επικρατεί απόλυτα η δράση του κυρίαρχου τερπενίου και μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα τα “χαρακτηριστικά” που υποτίθεται ότι ισχύουν στην ποικιλία.)

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ίντικα και Σατίβα – Ισχύουν οι Ορισμοί;


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η θεραπευτικη-κανναβη.com.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που πάσχετε από κάποια ασθένεια να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να μην ακολουθήσετε καμία «συμβουλή» ή «προτροπή» συντάκτη άρθρου, καθώς ότιδήποτε αναγράφεται είναι μόνο γιά ενημερωτικούς λόγους.

FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) DISCLOSURE These statements have not been evaluated by the FDA and are not intended to diagnose, treat or cure any disease. Always check with your physician before starting a new dietary supplement program. * Cannabidiol (CBD) is a natural constituent of hemp oil.

Μοιράστε τη γνώση
Ετικέτες: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top
error: