Εφηβη κοπέλα κάνει χρήση κάνναβης για τη θεραπεία της λευχαιμίας και πολύ καλά αποτελέσματα παρατηρήθηκαν – Γιατροί Δημοσιεύουν Μελέτη της Περίπτωσης

cannabin_oil_cancer-300x199Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι η κάνναβη που λαμβάνεται από το στόμα με τη μορφή του λεγόμενου «ελαίου κάνναβης» μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη λευχαιμία και πιθανώς άλλων καρκίνων.
Η μελέτη εξετάζει την περίπτωση μια έφηβης γυναίκας που διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία με μια μετάλλαξη του χρωμοσώματος της Φιλαδέλφειας. Αυτή η μετάλλαξη αντιπροσωπεύει μια πολύ πιο επιθετική περίπτωση της λευχαιμίας.
Η ασθενής υποβλήθηκε σε συνήθεις θεραπείες με οξείες και επιθετικές χημειοθεραπείες καθώς και μεταμόσχευση μυελού των οστών. Διαπιστώθηκε ότι καμία από αυτές τις θεραπείες δεν ήταν αποτελεσματικές γεγονός που οδήγησε την οικογένεια να διερευνήσουν εναλλακτικές λύσεις. Η εναλλακτική λύση που επιλέξανε ήταν να αντιμετωπίσουν με κανναβινοειδή που χορηγούνται από το στόμα με τη μορφή του ελαίου κάνναβης.
Οι γιατροί στο Τορόντο  Yadvinder Singh, MD και Chamandeep Bali,ND, ανέλυσαν λεπτομερώς τη διαδικασία της υπόθεσης και τη θεραπεία σε μεγάλο βάθος -που πρέπει να διαβάσετε ΕΔΩ για καλύτερη ανάλυση της υπόθεσης.
Εν ολίγοις, η κατάσταση της ασθενούς βελτιώθηκε δραστικά από την άποψη της έκρηξης στον αριθμό των κυττάρων  της, που είναι ανώριμα κύτταρα στο μυελό των οστών, που δεν ωριμάζουν. Αυτό οδηγεί σε προβλήματα με τον αριθμό των κυττάρων του αίματος και οδηγεί σε διάφορους τύπους καρκίνων του αίματος όπως η λευχαιμία.
Παρά το γεγονός ότι η ασθενής απεβίωσε, αυτό οφειλόταν στην τυποποιημένη μέθοδο θεραπείας της χημειοθεραπείας, η οποία είχε καταστροφικές συνέπειες για την ασθενή.
Όπως αναφέρθηκε από το τμήμα Αιματολογίας / Ογκολογίας του Νοσοκομείου SickKids :
«Κατά την εισαγωγή το συνολικό WBC της ήταν 1.4, η αιμοσφαιρίνη ήταν 82, του αριθμού των αιμοπεταλίων 8.000. Ήταν βαθιά ουδετεροπενικά … προηγούμενο ιστορικό πανκολίτιδας τεκμηριώνεται από αξονική τομογραφία το Μάρτιο 2009 και ήταν ουδετεροπενική κολίτιδα με διάτρηση … η κοιλιά της ήταν σε διαστολή και προφανώς είχε κάποια σημάδια της διάχυτης περιτονίτιδας. Οι ακτίνες Χ στην κοιλιά ήταν υπέρ μιας διάτρησης … πέθανε στις 10:05 παρούσας (sic) της οικογενείας … ».
Τα κανναβινοειδή δεν είχε καμία τοξική επιδράση στην ασθενή και, αν και υπήρξαν κάποιες ψυχοσωματικές ιδιότητες που οφείλονται στη χρήση του ελαίου, η κατάσταση της ασθενούς βελτιώθηκε και τα βλαστοκύτταρα υπό έλεγχο.
«Είναι αυτονόητο ότι πολύ περισσότερη έρευνα και, ακόμη πιο σημαντικό, οι κλινικές δοκιμές φάσης πρέπει να εφαρμόζονται για τον προσδιορισμό των οφελών αυτών των θεραπειών. Η εργαστηριακή ανάλυση είναι κρίσιμη για να καταλάβουμε τα συστατικά / προφίλ / αναλογίες των μεγάλων στελεχών κάνναβης που δείχνουν τις πιο ευνοημένες ιδιότητες για την άσκηση πιθανών αντικαρκινικών ιδιοτήτων. ”
Έχουμε καλύψει το θέμα της κάνναβης ως θεραπεία για τον καρκίνο με μεγάλη λεπτομέρεια και αυτή η τεκμηριωμένη περίπτωση προστίθεται στο γεγονός ότι η σοβαρή συζήτηση και οι κλινικές δοκιμές πρέπει να οδηγήσουν σε έρευνα για την αποτελεσματικότητα της κάνναβης ως θεραπεία του καρκίνου. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δηλώνουν ότι δεν είναι μόνο οι τρέχουσες μεθόδους μας μη αποτελεσματικές και τοξικές, αλλά ότι οι νέες μέθοδοι όχι μόνο μπορούν να θεραπεύσουν έναν ασθενή αποτελεσματικά, αλλά και να αφήσουν εκτός τις τοξικές επιδράσεις.
Άρθρο:http://www.karger.com/Article/FullText/356446#AC

Πηγή:http://www.collective-evolution.com/2014/02/10/cannabis-helped-treat-leukemia-in-teenage-girl-doctors-publish-case-study/

//

Μοιράστε τη γνώση
Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top
error: