Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές

Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές 1

Το Κανναβινέλαιο είναι Ευχέλαιο

ο- Αρκετοί Φίλοι της Κάνναβης και πολλά άλλα άτομα που προσβλέπουν στις ιατρικές χρήσεις της Κάνναβης απορούν για το “ποιό είδος Κανναβινέλαιου είναι το σωστό;”
ο- Τι ακριβώς είναι τα δύο είδη που κυκλοφορούν και ποιές οι ομοιότητες και διαφορές των;
* * *
Γενικά, υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη λαδιού από την Κάνναβη:
ο- Είναι το Σπορέλαιο Κάνναβης, τρόφιμο που κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο σε πολύ προσιτές τιμές, που στα αγγλικά ονομάζεται Hemp Seed Oil (ή και Hempseed Oil), γνωστό και ως “Καναβέλαιο”. Δυστυχώς έγινε γνωστό και ως “Κανναβινέλαιο” λόγω της (αντισυνταγματικής και παράνομης) δίωξης του άλλου προϊόντος.
Και,
ο- Το φαρμακευτικό Κανναβινέλαιο, που στις πιο πολλές χώρες του κόσμου σήμερα είναι παράνομο. Στα ελληνικά χρησιμοποιείται (συνήθως απαξιωτικά) ο όρος “χασισέλαιο” – το Κανναβινέλαιο είναι γνωστό στα αγγλικά ως “Cannabis Oil, hash oil, oil of hashish”, και πρόσφατα είναι της μόδας και ο όρος “Rick Simpson Oil”. Δυστυχώς είναι γνωστό και ως “Hemp Oil” (σημειώστε ότι το “Hemp” διαφέρει από το “Hempseed”), όρος που συγχίζει τον κόσμο όπως και η άκριτη χρήση του όρου “Κανναβινέλαιο” στα ελληνικά.
 Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές 2
Το Σπορέλαιο Κάνναβης είναι τρόφιμο με φαρμακευτικές χρήσεις.
Το Κανναβινέλαιο είναι φάρμακο που τρώγεται.
Πριν προχωρήσουμε ας ψηλαφήσουμε μ’ ένα παράδειγμα τον τρόπο σκέψης που βοηθά να ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους των δύο αυτών προϊόντων.
Το σταφύλι παράγεται από την άμπελο, το αμπέλι. Το αμπέλι ονομάζεται και κλήμα. Από το σταφύλι παράγεται κρασί και ξύδι. Το αμπέλι είναι φυτό, το σταφύλι είναι φρούτο, το κρασί είναι αλκοολούχο ποτό, το ξύδι είναι οργανικό οξύ που ταιριάζει στη σαλάτα μας. Όλα από τον ίδιο σπόρο!
Από το κρασί παράγεται το καθαρό οινόπνευμα (αιθανόλη).
Το σταφύλι παράγει και σταφίδες.
Το κλήμα επίσης παράγει και άλλα πράματα: όταν ξεράνει το φυτό, ο κορμός και η ρίζα του (το “κούρβουλο”, που στην Κυπριακή ύπαιθρο ονομάζεται “κουζούπα”) είναι καύσιμη ύλη για το τζάκι και την μαγειρική εστία. Η στάκτη από το αμπέλι έχει χρήση ως λίπασμα. Αν την προσθέσουμε στο νερό παράγει “αλισίβα” (Κυπρ. “αλουσίβα”, ιταλικά “lisciva”, αγγλ. “lye”), που είναι φυσικό αλκαλικό μαλακτικό για το νερό, τα μαλλιά και τα ρούχα, και πρώτη ύλη για την παραγωγή σαπουνιού.
Τα ίδια συμβαίνουν και με την Κάνναβη. Παράγει από εκατοντάδες ως χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα. Οι καλές διευκρινήσεις μας βοηθούν να μην τα συγχύζουμε.
Ουδείς θα έβαζε ξύδι για ρόφημα. Ούτε κρασί πάνω στη σαλάτα του. Ούτε θα προσπαθούσε να βγάλει σαπούνι από το κρασί. Και δεν θα έτρωγε τις στάκτες για φρούτο. Ούτε θα έπινε το καθαρό οινόπνευμα. Το κάθε προϊόν της αμπέλου έχει τις ιδιότητες του και τη χρήση του. Τα ίδια ισχύουν και για τα προϊόντα της Κάνναβης.
Το κρασί και το ξύδι έχουν και κοινές ιδιότητες: και τα δύο πίνονται, και είναι πολύ καλοί διαλύτες για λιπαρές ουσίες (πρώτη ύλη για βάμματα βοτάνων και φαρμακευτικά σκευάσματα). Έχουν χρήση ως υλικά καθαρίσματος. Επίσης και τα δύο σε πολύ μεγάλες ποσότητες είναι δηλητήρια. Αλλά παραμένουν διαφορετικά: έτερον εκάτερον.
Τα ίδια ισχύουν και για τα δύο έλαια, το Σπορέλαιο Κάνναβης και το Κανναβινέλαιον. Έτερον εκάτερον.
Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές 2ο- Το Σπορέλαιο Κάνναβης ΔΕΝ περιέχει τις ψυχοδραστικές ουσίες που καθιστούν την Κάνναβη διάσημη και στόχο δαιμονοποίησης. Για αυτό και το Σπορέλαιο είναι νόμιμο. Και φθηνό.
ο- Το Κανναβινέλαιο είναι μια από τις πιο συμπυκνωμένες πηγές των ψυχοδραστικών φαρμακευτικών ουσιών της Κάνναβης (Τετραυδοκανναβινόλη {THC}, και Κανναβιδιόλη {CBD}). Για αυτό είναι και πολύ δυνατό φάρμακο – και στις πιο πολλές χώρες διώκεται ως παράνομη ουσία.

 

Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές 4

1. Το Σπορέλαιο Κάνναβης είναι συμπυκνωμένη τροφή που έχει φαρμακευτική αξία σε πολλές ασθένειες. Πολύ λίγες επιστημονικές έρευνες έχουν γίνει για επιβεβαιωθεί αυτό, αλλά έχουν γίνει αρκετές για κάποια από τα συστατικά της. Να μια από τις πιο απλές και ξεκάθαρες παρουσιάσεις αυτού του προϊόντος από τον πασίγνωστο γιατρό Andrew Weil:
Therapeutic Hemp Oil
by Andrew Weil, M.D.
Το Σπορέλαιο Κάνναβης πρόσφατα έγινε επίκεντρο για φήμες που αφορούν τη θεραπεία του καρκίνου. Επίσης, λόγω της παρανομίας, της παραπληροφόρησης και της σύγχυσης μεταξύ των δύο προϊόντων, πολλές αβάσιμες πηγές ομιλούν για τον καρκίνο σε σχέση με το Σπορέλαιο. Η μόνη βάσιμη ή έγκυρη πρόταση που συσχετίζει το Σπορέλαιο με τον καρκίνο είναι η σχέση του ως θεραπευτική τροφή με αξία στην πρόληψη του καρκίνου. Να μια καλή πηγή που το εξηγεί:
HempOil
http://www.regenerativenutrition.com/content.asp?id=64
Εδώ ο συγγραφέας εξηγεί το ότι το Σπορέλαιο ΔΕΝ είναι η περίφημη ουσία που πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι θεραπεύει τον καρκίνο:
Hemp Seed and Hemp Seed Oil ~ a superfood, but not a cancer cure…
by Breezy Kiefair
ο-     Not to be confused with hash oil.
ο-     Is Hemp SEED oil the same as the cannabis cure oil?
Από που θα το προμηθευτώ;
Υπάρχουν πολλές πηγές για το Σπορέλαιο Κάνναβης, όλες νόμιμες, και σε πολύ φθηνές προσιτές τιμές. Ενδεικτικά, στον Ελλαδικό χώρο κυκλοφορεί το προϊόν “Καναβέλαιο” που διατίθεται από τον “Ροδόκηπο των Φιλοσόφων” που τον διαχειρίζεται ως ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ομάδα ατόμων με αξιέπαινους πνευματικούς και μεταφυσικούς προσανατολισμούς:
Καναβέλαιο
Να και άλλες μάρκες εδώ:
 Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές 4
2. Το Κανναβινέλαιο είναι πολύ δυνατή φαρμακευτική ουσία με αποδεδειγμένες ιατρικές εφαρμογές στην θεραπεία του καρκίνου, και άλλων πολλών παθήσεων. Σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ η Κάνναβις συνταγογραφείται για πάνω από εκατό παθήσεις για την θεραπεία ατόμων που παλεύουν με:
….”Κατά Πλάκας Σκλήρυνση, με τον Καρκίνο, με ασθένειες που χαρακτηρίζονται από χρόνιες ή και πρόσκαιρες Φλεγμονές, με Αυτο-άνοσες παθήσεις, Γλαύκωμα, Άγχος, Αϋπνίες, ασθένειες με ανίατους πόνους, Άσθμα, Αρθρίτιδα, Κατάθλιψη, Υπέρταση, βαρέα τραύματα στο κεφάλι ή στο νωτιαίο μυελό, HIV και AIDS, Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής, Δυσμηνόρροια, Δυστοκία, Επιληψία και πολλές άλλες…
…Σε όλες αυτές τις παθήσεις η επιστήμη έχει επιβεβαιώσει την εγκυρότητα της φαρμακευτικής αξίας της Κάνναβης.”
Κάνναβις και Αναστασιάδης: Ούτε Ένα Επιχείρημα
Το Κανναβινέλαιο τα τελευταία μερικά χρόνια έχει γίνει αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος ειδικά για την θεραπεία του καρκίνου – χιλιάδες καρκινοπαθείς έχουν αναλάβει την ευθύνη της φροντίδας του ιδίου του εαυτού τους, και συμβαδίζοντας με την επιστήμη αψηφούν τους άδικους και αντισυνταγματικούς νόμους που απαγορεύουν τη χρήση του Κανναβινέλαιου. Η επιστημονική προσέγγιση στην απόδειξη της αξίας της Κάνναβης ενάντια στον καρκίνο είναι πολύ πλούσια σε έρευνες. Να μια έγκυρη πηγή που συγκεντρώνει απευθείας πρόσβαση σε 34 τέτοιες επιστημονικές έρευνες:
34 Medical Studies Proving Cannabis Cures Cancer
Συνεχώς δημοσιεύονται νέες έρευνες σε επιστημονικές επιθεωρήσεις αλλά και σε έγκυρες πηγές εκλαϊκευμένης επιστήμης:
Cannabis oil cures breast cancer
Γι αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους, πάρα πολλά άτομα αγωνιούν για το από που νά ‘βρουν πρόσβαση σε φαρμακευτική Κάνναβη ή Κανναβινέλαιο.
Από που θα το προμηθευτώ;
Δεν υπάρχουν εύκολες πηγές για το φαρμακευτικό Κανναβινέλαιο, κυρίως λόγω της άνομης και άδικης δίωξης αλλά και του υψηλού κόστους (που επίσης οφείλεται στην δίωξη). Η πιο πρόσφορη προσέγγιση είναι η παραγωγή στο σπίτι.
Σε άλλο άρθρο προσφέρουμε εξειδικευμένες οδηγίες και ενημέρωση για την ιατρική χρήση της Κάνναβης στον καρκίνο με αναφορές σε διάφορες μεθόδους παρασκευασίας, μεθόδους λήψης, δόσεις, κλπ. Εδώ:

Καρκίνος και Κάνναβις, έμπρακτη βοήθεια για την Άλφα…

…και για όλους τους καρκινοπαθείς

http://cyprus.indymedia.org/node/4880

Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές 6Παρασκευασία Κανναβινέλαιου:
Απλές οδηγίες σε βίντεο εδώ:
και γραπτώς:
Εκεί όπου λέει “rice cooker”, αντ’ αυτού μπορούμε να βάλουμε το λεγόμενο bain-marie, δηλ. διπλή κατσαρόλα με νερό στην εξωτερική.
Εκεί όπου λέει “electric candle warmer”, αντ’ αυτού μπορούμε να βάλουμε το πιο μικρό “μάτι” της ηλεκτρικής κουζίνας στην πιο μικρή του ισχύ, ή αν είναι πολύ ζεστό, μπορούμε να τοποθετήσουμε το σκεύος μας πάνω του αλλά υπερυψωμένο με μεταλλικά ή κεραμικά στηρίγματα, ώστε να υπάρχει απλώς θερμός αέρας μεταξύ του σκεύους και της πηγής θερμότητας. Η θερμοκρασία που θέλουμε στο σκεύος είναι μόνο μερικούς βαθμούς πάνω από την ανθρώπινη, ζεστή αλλά άνετη στο άγγιγμα.
Εναλλακτική παρασκευασία
Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές 6Υπάρχει και η μέθοδος με το σύνηθες οινόπνευμα που έχει λιγότερους κινδύνους τοξικότητας ή/και εκρήξεων. Χονδρικά μπορούμε να πούμε ότι η αποδοτικότητα είναι παρόμοια με την προηγούμενη μέθοδο, και αν έχετε πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας οινόπνευμα (αιθανόλη, 95%) προχωρήστε με τού’ν την μέθοδο. Η διαδικασία είναι απλή, παρ’ όλον που το βίντεο πιο κάτω είναι πιο μεγάλης διάρκειας από το προηγούμενο.
Η μέθοδος εδώ είναι αυτή που ακολουθεί η οικογένεια της μικρής Mykayla Comstock που παλεύει με την λευχαιμία. Έγινε διάσημη με την θεραπεία Κάνναβης που κάμνει:
Το βίντεο για την παρασκευασία είναι εδώ:
και εδώ:
Επιστρέφοντας στον υπότιτλο μας: “Το Κανναβινέλαιο είναι Ευχέλαιο“, ας προσθέσουμε και τούτο: Η γνώση για την θεραπευτική και θρησκευτική δράση του Κανναβινέλαιου είναι πανάρχαια. Συμπεριλαμβάνεται και στην Παλαιά Διαθήκη, και επέζησε μέσα από την Ορθοδοξία (έστω συμβολικά) στις μέρες μας, μέσα από το Μυστήριο του Ευχέλαιου. Ο ίδιος ο Ιησούς χρίσθηκε με το Κανναβινέλαιο και έγινε “Χριστός”.
Αν σας ενδιαφέρει αυτή η οπτική γωνία, παρακαλώ δείτε εδώ:
Marijuana in the Bible
“…This holy anointing oil, as described in the original Hebrew version of the recipe in Exodus (30:22-23), contained over six pounds of kaneh-bosem, a substance identified by respected etymologists, linguists, anthropologists, botanists and other researchers as cannabis, extracted into about six quarts of olive oil, along with a variety of other fragrant herbs. The ancient anointed ones were literally drenched in this potent mixture.”
Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές 8Η ιερατική και η ιατρική χρήση της Κάνναβης – και ιδίως του Κανναβινέλαιου – υποστηρίζεται από την επιστήμη, προστατεύεται από το Σύνταγμα και τιμάται από την αρχέγονη πίστη και θρησκεία που καθορίζει την ευρύτερη μας γεωγραφία. Το πρόβλημα μας όμως είναι ότι οι διωκτικές αρχές και οι Κυβερνήσεις υπακούουν σε άλλες δυνάμεις και άλλα συμφέροντα.
Κάθε πράξη ιατρικής και ιερατικής χρήσης του ιερού φυτού είναι ταυτόχρονα μια πράξη αντίστασης στην άνομη εξουσία, καθώς και θεραπεία και ευλογία στις ζωές μας.
Ελελεύ!
 
Πέτρος Ευδόκας, [email protected]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Πηγές και Αναγνώσματα

Run From The Cure: How Cannabis Cures Cancer And Why No One Knows

Cannabis sativa hemp, the miracle plant, contains the cure for cancer and other ailments
By Rick Simpson
Hemp seed oil: The new healthy oil
Jesus healed using cannabis, study shows
“According to some scholars, cannabis was an ingredient of holy anointing oil mentioned in various sacred Hebrew texts. The herb of interest is most commonly known as kaneh-bosm (קְנֵה-בֹשֶׂם) (the singular form of which would be kaneh-bos) which is mentioned several times in the Old Testament as a bartering material, incense, and an ingredient in holy anointing oil used by the high priest of the temple.”
Ιατρική Κάνναβις… ΧΩΡΙΣ ψυχοδραστικές επιδράσεις;

Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές 6

 

Η Ορθή χρήση της Κάνναβης
Μικρό Εγχειρίδιο
 
Κάνναβις και Ψύχωση: η νέα Δαιμονοποίηση του Ιερού Φυτού
ΟΧΙ ~ ξανά ! ~ στο Νάρκοτεστ
Από το 1994 (πριν να λειτουργήσει το διαδίκτυο!):
Μερικές Αλήθειες για την Κάνναβη…
Η Κάνναβις… το κατ’ εξοχήν οικολογικό φυτό
 Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές 1
Εκτύπωση του φυλλαδίου γιά διανομή σε φίλους, γνωστούς και αγνώστους:
Σελίς 1
Σελίς 2
Καννάβι σε Κάθε Μανάβη
Η Κάνναβις και Τρεις Δικαστές: Εξυπνάκηδες, Ατσίδες και Υπέρλαμπροι Σοφοί, Κολοφώνες του Κυπριακού Δικαίου
“Η νεολαία χρειάζεται ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην ορθή χρήση της Κάνναβης και των άλλων Ψυχοδηλωτικών μέσων.”
 
Κάνναβις και Προεδρικές Εκλογές
Πάνω από 100 Σχόλια για το θέμα “Κάνναβης και Προεδρικές Εκλογές”
Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές 6Κάνναβις και η Αριστερά
ΟΧΙ στο Νάρκοτεστ !
Στη Φυλακή ο Κωστής – η Κοινότητα σε Εγρήγορση
 

ΠΗΓΗ : http://cyprus.indymedia.org/node/4866

Μοιράστε τη γνώση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top