Η Κλινική Κατάσταση στη Θεραπεία της Επιληψίας στις Η.Π.Α. σήμερα

Η Κλινική Κατάσταση στη Θεραπεία της Επιληψίας στις Η.Π.Α. σήμερα

Η Κλινική Κατάσταση στη Θεραπεία της Επιληψίας στις Η.Π.Α. σήμερα 1

από Dustin Sulak , Russel Saneto , Bonni Goldstein , 18/02/17

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

  • Η κοινωνική εξάπλωση της χρήσης της φαρμακευτικής κάνναβης  για την επιληψία προηγήθηκε της ιατρικής εκτίμησης.
  • Tο 86% των 272 ασθενών με επιληψία βρήκαν κάποιο όφελος με τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης.
  • Οι κανναβινοειδείς ουσίες προκάλεσαν αυξημένες κρίσεις στο 4% των ασθενών. Άλλες παρενέργειες ήταν ήπιες και εύκολα αντιμετωπίσημες.
  • Οι αποτελεσματικές δόσεις των κανναβινοειδών ήταν από 0.05mg ανά κιλό βάρους έως 9mg ανά κιλό βάρους ημερησίως.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Από τους 272 ασθενείς, το 14% βρήκε την κάνναβη αναποτελεσματική στη μείωση των κρίσεων, το 15% είχε μείωση 1-25% στις κρίσεις, το 18% είχε μείωση 26-50% στις κρίσεις, το 17% είχε μείωση 51-75% στις κρίσεις, το 28% είχε μείωση 76-99% στις κρίσεις και το 10% είχε τον απόλυτο κλινικό έλεγχο.

Γενικά, οι περενέργειες ήταν ήπιες και σπάνιες και αναφέρθηκαν θετικές “παρενέργειες”, όπως η αυξημένη εγρήγορση.

Η πλειοψηφία των ασθενών χρησιμοποίησε ποικιλίες πλούσιες σε Κανναβιδιόλη (CBD), με κάποιους να προσθέτουν τις ουσίες Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και  Τετραϋδροκανναβιδιολικό Οξύ (THCA).

Τέσσερεις περιπτώσεις απεικονίζουν κλινική απόκριση σε δόσεις μικρότερες των 0.1mg ανά κιλό βάρους την ημέρα, διφασικά αποτελέσματα δόσης/απόκρισης, τη χρήση του THC για την “πυρόσβεση” των κρίσεων και τη συνέργεια των κανναβινοειδών και τερπενίων στην προετοιμασία του υλικού.

Πηγή PubMed


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η θεραπευτικη-κανναβη.com.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που πάσχετε από κάποια ασθένεια να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να μην ακολουθήσετε καμία «συμβουλή» ή «προτροπή» συντάκτη άρθρου, καθώς ότιδήποτε αναγράφεται είναι μόνο γιά ενημερωτικούς λόγους.

FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) DISCLOSURE These statements have not been evaluated by the FDA and are not intended to diagnose, treat or cure any disease. Always check with your physician before starting a new dietary supplement program. * Cannabidiol (CBD) is a natural constituent of hemp oil.

Μοιράστε τη γνώση
Ετικέτες: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top
error: