Μαρτυρίες Μαμάδων για τον Αυτισμό

Μία πρωτόγνωρη εκδήλωση για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου στο Α΄Καπή Νέας Σμύρνης.

Μαμάδες που δίνουν θεραπευτική κάνναβη στα παιδιά τους με αυτισμό και επιληψία μίλησαν ανοιχτά για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι γονείς και τα οποία δείχνουν τη βελτίωση των παιδιών τους, μετά τη χορήγηση ιατρικής κάνναβης.

Η Κατερίνα Δημοχρόνη, η οποία οργάνωσε την συγκλονιστική εκδήλωση, είναι δημιουργός και διαχειρίστρια της κλειστής ομάδας στο Facebook «Αυτισμός και Κανναβιδιόλη».

Στην συγκεκριμένη ομάδα, μητέρες αναρτούν τα θετικά αποτελέσματα που έχει η χορήγηση θεραπευτικής κάνναβης στα παιδιά τους, τα οποία πάσχουν από αυτισμό και επιληψία.

Η διοργανώτρια εξήγησε πως η φαρμακευτική κάνναβη δεν είναι παράνομη στην Ελλάδα, καθώς ούτε το λάδι κάνναβης ούτε τα χάπια CBD περιέχουν την απαγορευμένη ουσία THC (τετραϋδροκανναβινόλη) τονίζοντας: «δεν μαστουρώνουμε τα παιδιά μας». Δήλωσε πως η παρεξήγηση αυτή υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, ενώ οι ίδιοι οι γονείς βλέπουν βελτίωση εκεί που δεν υπήρχε. Αίτημα των γονιών παιδιών με αυτισμό είναι να συμπεριληφθεί και ο αυτισμός στο νομοσχέδιο και για το λόγο αυτό συγκέντρωσαν πολλές μαρτυρίες που θα παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας ώστε να μελετηθεί το θέμα αυτό. Εξήγησε πόσο το παιδί της βελτιώθηκε με τη χρήση του λαδιού κάνναβης συμπληρώνοντας πως: «η ποιότητα ζωής σε μια οικογένεια είναι το παν, πόσο μάλλον η ανασφάλεια τι θα γίνουν τα παιδιά μας αργότερα. Αυτός είναι ο στόχος μας, να φύγουμε με το κεφάλι ήσυχο πως βρήκαμε μία λύση».

Η Ζίνα Λιακάκου, μία από τους διοργανωτές και μητέρα παιδιού με σύνδρομο lennox-gastaut, ένα σπάνιο είδος επιληψίας, εξήγησε πως η πάθηση αυτή είναι φαρμακοανθεκτική και παρότι το παιδί χρησιμοποιούσε 17 διαφορετικά φάρμακα, δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Μετά τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης, όπως η ίδια δήλωσε, πλέον «σήμερα χαμογελάμε και πρώτα από όλα χαμογελάει το παιδί».

Η ηθοποιός Νένα Χρονοπούλου, υπεύθυνη Τύπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ.) και μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ, δήλωσε πως οι γονείς προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και πολλοί από αυτούς οδηγούνται στον πειραματισμό, όταν οι συμβατικές μέθοδοι αποτυγχάνουν. Χαρακτήρισε συγκλονιστικές τις μαρτυρίες των γονιών τονίζοντας πως η ουσία πίσω από την εκδήλωση αυτή είναι η έκκληση στο Υπουργείο Υγείας να συμπεριλάβει τη φαρμακευτική κάνναβη στη συνταγογράφηση, συμπληρώνοντας: «η εναλλακτική ιατρική καμιά φορά κάνει θαύματα».

Ομιλία Ζήνας Λιακάκου-Ανθής Κουτσούπη (κοινωνική λειτουργός)

Ομιλία του γιατρού και ασθενή με ΣΚΠ και Προέδρου του Συλλόγου Αυτοάνοσων και ΑΜΕΑ “ο Ήφαιστος” Γιώργου Αγγελίνα

Ομιλία Νένας Χρονοπούλου

Την εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης (enallaktikos.gr).

Μαρτυρίες Μαμάδων για τον Αυτισμό 1

Όλη η Εκδήλωση- Συζήτηση (3 ώρες)

 

Πηγές:

  1. enallaktikos.gr
  2. nstv.gr
  3. zougla.gr

 


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η θεραπευτικη-κανναβη.com.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που πάσχετε από κάποια ασθένεια να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να μην ακολουθήσετε καμία «συμβουλή» ή «προτροπή» συντάκτη άρθρου, καθώς ότιδήποτε αναγράφεται είναι μόνο γιά ενημερωτικούς λόγους.

FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) DISCLOSURE These statements have not been evaluated by the FDA and are not intended to diagnose, treat or cure any disease. Always check with your physician before starting a new dietary supplement program. * Cannabidiol (CBD) is a natural constituent of hemp oil.

Μοιράστε τη γνώση

Top
error: